U bent hier:

Breng een bezoek aan een sterk staaltje Belgische architectuur!

Bezoek de Woning Van Wassenhove van Juliaan Lampens tijdens de Open Monumentendag op 8 september 2019 tussen 10:00 en 17:00 met rondleiding!
U kunt zich inschrijven voor de volgende tijdstippen:

-Bezoek om 10:00
-Bezoek om 11:00
-Bezoek om 13:00
-Bezoek om 14:00
-Bezoek om 15:00
-Bezoek om 16:00

Inschrijven kan tot en met vrijdag 6 september!

Woning van Wassenhove is een ontwerp van architect Juliaan Lampens en werd gebouwd tussen 1972 en 1974 in Sint-Martens-Latem. De opdrachtgever was vrijgezel Albert Van Wassenhove, leraar met een grote liefde voor moderne kunst en architectuur. Voor hem bouwde Juliaan Lampens een gebouw van beton, hout en glas, waarin alle woonfuncties in elkaar overlopen: geen kamertjes dus, maar één open ruimte. De massiviteit van het beton wordt doorbroken door de warmte van het hout en het steeds wisselend spel van invallend licht. Geometrische basisvormen structureren het interieur: de slaapruimte is een cirkel, de keuken een driehoek, het bureau een vierkant. Meer echter dan louter een spel van vormen en lijnen te zijn, slaagt de woning erin om onze ervaring van wonen te herdefiniëren.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Woning Van Wassenhove
Brakelstraat
9830 Sint-Martens-Latem

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
tot
Reservaties
Organisatie MDD - Museum Dhondt-Dhaenens
Trefwoorden owner-omd-2019, Privéwoning, Uitzonderlijk open, Herbestemming en restauratie, Brochure gratis, beschermd monument, Open Monumentendag 2019, SMLHP, omd-2019-official