U bent hier:

BREL (Bart Van Loo) // Uitverkocht

Het is alweer veertig jaar geleden dat een taaie longkanker de grote Brel klein kreeg. Slechts achtenveertig werd hij, en toch is hij onsterfelijk. Rasverteller Bart Van Loo, die met zijn boek Chanson doorbrak bij het grote publiek, duikt in het rijke leven en oeuvre van Brel. Hij gaat op zoek naar de juiste toedracht van zijn dood, en vraagt zich af hoe le grand Jacques tegen de dood aankeek. Tegelijk houdt hij zijn liefdes(liedjes) tegen het licht. Eros en Thanatos, liefde en dood, het zijn thema’s die Brel als geen ander bezong.
Uiteraard kan Van Loo het niet laten om te verwijzen naar Gilbert Bécaud, Georges Brassens, Charles Aznavour en andere Barbara’s. Ja, zelfs naar Claude François, de tegenpool van Brel, de man van wie we ook al veertig jaar geleden afscheid moesten nemen.
Een verhaal zoals alleen Bart Van Loo dat kan vertellen: bevlogen, nostalgisch en met evenveel kennis van zaken als zin voor humor.
Tickets zijn verkrijgbaar op het Loket Vrije Tijd (Bouwelse Steenweg 8) en bij de Herenthoutse krantenwinkels aKtueel (Vonckstraat) en 't Krantje (Molenstraat).

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Sint Gummaruskerk
Vonckstraat
2270 Herenthout

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: zaterdag 1 december 2018
Prijs
Basistarief: 2,00 €
€ 2,0
Organisatie Loket Vrije Tijd Herenthout
Contact vrije.tijd@herenthout.be
014 50 78 50
Trefwoorden uittipsherenthout