U bent hier:

Brel, 40 jaar dood, en onsterfelijk

Lezing of congres 1.8.3.4.0

Het is alweer veertig jaar geleden dat een taaie longkanker de grote Brel klein kreeg. Slechts achtenveertig werd hij, en toch is hij onsterfelijk. Rasverteller Bart Van Loo, die met zijn boek Chanson doorbrak bij het grote publiek, duikt in het rijke leven en oeuvre van Brel. Hij gaat op zoek naar de juiste toedracht van zijn dood, en vraagt zich af hoe le grand Jacques tegen de dood aankeek. Tegelijk houdt hij zijn liefdes(liedjes) tegen het licht. Eros en Thanatos, liefde en dood, het ...

Het is alweer veertig jaar geleden dat een taaie longkanker de grote Brel klein kreeg. Slechts achtenveertig werd hij, en toch is hij onsterfelijk.
Rasverteller Bart Van Loo, die met zijn boek Chanson doorbrak bij het grote publiek, duikt in het rijke leven en oeuvre van Brel. Hij gaat op zoek naar de juiste toedracht van zijn dood, en vraagt zich af hoe le grand Jacques tegen de dood aankeek. Tegelijk houdt hij zijn liefdes(liedjes) tegen het licht. Eros en Thanatos, liefde en dood, het zijn thema’s die Brel als geen ander bezong.

Uiteraard kan Van Loo het niet laten om te verwijzen naar Gilbert Bécaud, Georges Brassens, Charles Aznavour en andere Barbara’s, ja, zelfs naar Claude François, de tegenpool van Brel, de man van wie we ook al veertig jaar geleden afscheid moesten nemen.

Een verhaal zoals alleen Bart Van Loo dat kan vertellen: bevlogen, nostalgisch en met evenveel kennis van zaken als zin voor humor.

Info

Waar BIB Bornem
Sint-Amandsesteenweg 41-43
2880 Bornem

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: maandag 19 november 2018
Prijs € 5,0
Reservaties
Organisatie BIB Bornem