U bent hier:

BRAND: EXPO VERBODEN BOEKEN

BRAND is een fototentoonstelling met bekende en minder bekende mensen die zich lieten fotograferen met een gecensureerd boek dat hen heeft geraakt, ontroerd, de ogen geopend en waarvan ze hopen dat het steeds opnieuw gelezen wordt. De titel van de tentoonstelling verwijst naar de historische gebeurtenis in Berlijn. Alle boeken die niet pasten binnen het canon van de nazi's werden op de brandstapel gegooid. In verschillende landen is censuur nog steeds een realiteit. Auteurs worden vervolgd, boeken verbrand. Met de fototentoonstelling Brand willen we dit onder de aandacht brengen.
De tentoonstelling wordt virtueel geopend op zondag 10 januari om 11 uur met een VIRTUELE LEZING over culturele brainwashing, antisemitisme, verzet en boekverbrandingen door Arnoud Van Der Straeten.
Bib Meulebeke i.s.m. Curieus Meulebeke, August Vermeylenkring Kortrijk & fotoclub ‘Roode oogjes’

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Links
Waar Bibliotheek Vondel
Karel van Manderstraat 26
8760 Meulebeke

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 10 januari 2021 tot 13 februari 2021
Veel activiteiten zijn geannuleerd of uitgesteld en concertzalen, theaters, sportclubs ... sluiten even de deuren. Check voor de zekerheid bij de organisator. Intussen blijft UiTinVlaanderen je inspireren met met online concerten, voorstellingen en films.
Leeftijd 16+
Prijs
Basistarief: 0,00 €
gratis
Organisatie Bibliotheek Meulebeke
Contact bibliotheek@vondel.meulebeke.be
051 54 13 80