U bent hier:

Boter bij de vis

Tentoonstelling Erfgoed

Wat schaft de pot? Deze prangende vraag laat de Belgische bevolking gedurende de hele oorlog niet los. Het schaarse voedsel is duur. Voedselproducenten en handelaars willen ‘boter bij de vis’. De problematische voedselsituatie en de creativiteit van de Belgische bevolking staan centraal in deze expo.
Wat schaft de pot? Deze prangende vraag laat de Belgische bevolking gedurende de hele oorlog niet los. Het schaarse voedsel is duur. Voedselproducenten en handelaars willen ‘boter bij de vis’. Bijna het hele gezinsbudget wordt gespendeerd aan voedsel. Tijdens de oorlog is er grote nood aan goede boter en door de schaarste aan vlees vormt vis het alternatief bij uitstek. De problematische voedselsituatie en de creativiteit van de Belgische bevolking staan centraal in de expo ‘Boter bij de vis. Landbouw, Voeding en Eerste Wereldoorlog’.

Deze expo is in Haspengouw te bezoeken en wordt per locatie aangevuld met een lokaal luik. Hiervoor kregen we de welgekomen hulp van de Erfgoedraad van Borgloon, GOGRI in Riemst en Heemkunde Kring Drie Swaenenland van Gingelom.

Aan elke locatie zijn er ook activiteiten gekoppeld. Inschrijven hiervoor is verplicht en kan via info@erfgoedhaspengouw.be of 011 70 18 30.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Bibliotheek CLIM
Surlet de Chokierstraat 4
3890 Gingelom

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 1 juli 2017 tot 27 september 2017
Prijs gratis
Reservaties
Organisatie Erfgoed Haspengouw
Links
Trefwoorden geschiedenis, heemkunde, Groote Oorlog