U bent hier:

Bosse Provoost - Matisklo

+1 punt

De jonge theatermaker Bosse Provoost legde al een mooi parcours af. Met ‘Herberg’ maakte hij een adembenemend spektakel onder een brug van de E17, en voor ‘Moore Bacon!’ ontving hij de TAZ-KBC Jongtheaterprijs op Theater Aan Zee. Hij richtte ook mee het collectief de polen op, waarmee hij in 2017 ‘The Act of Dying’ creëerde - in première in Vooruit. Nog tot 2021 werkt Provoost onder de vleugels van Toneelhuis en P.U.L.S. , wat hem de kans biedt een voorstelling voor grotere zalen te maken.
In ‘Matisklo’ gebruikt Provoost voor het eerst gesproken taal in een voorstelling. Hij gaat te leen bij de bundel ‘Ademkeer’ van Paul Celan, waarin de dichter een koude, objectmatige rest-taal hanteert, met veel aandacht voor ritme en stilte. Voor de scenografie liet installatiekunstenaar Ezra Veldhuis zich inspireren door een zee onder Antarctisch ijs, een plek die samen met haar bewoners onverschillig smelt, verdampt, stolt en kristalliseert.

Bosse Provoost zet in ‘Matisklo’ zijn onderzoek verder rond de vraag “is dit een mens?”. Hoe kan je een speler als ontmenselijkte figuur op scène brengen? En hoe kan je materie en objecten tot leven wekken?

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar VOORUIT
sint pietersnieuwstraat 23
9000 Gent

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
  • tot
Prijs
Basistarief: 10,00 €

€ 10,0

Kansentarief voor UiTPAS Regio Gent: € 2,0

Reservaties
UiTPAS Spaar hier een UiTPAS-punt
Organisatie Kunstencentrum Vooruit
Links

UiTPAS

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Haal nu je UiTPAS