U bent hier:

Borrel-Nootjes: Simplexity

Concert Klassieke muziek

Dit najaar is er de 16e reeks van de Borrel-Nootjes, de fel gesmaakte gratis aperitiefconcerten op hoog niveau met muzikanten van eigen kweek. Je kan opnieuw genieten van een gevarieerd programma met o.m. strijkers, vierhandige piano, saxofoon en marimba. In maart is er het juniorconcert. Gratis toegang, zonder reservatie.
Voor het tweede concert in de reeks laten Lukas Huisman en Ivo Delaere hun licht schijnen op Gershwin, misschien wel de helderste ster aan het Amerikaanse firmament. Ze smeden zijn variaties op 'I Got Rhythm' om tot een sprankelend werk voor één piano vierhandig. Pittige humor en vurige gloed brengen ze met werk van Ives die als jonge snaak liet zien dat hij een ruwe diamant was door de kloof tussen high en low art te proberen dichten.

Naast deze jazzy en patriottische tunes ontlokken de pinaisten meer klanken aan de piano dan u ooit voor mogelijk hield in 'Celestial Mechanics' van Crumb. Een nieuwe streep muziek van Bogaert, gebaseerd op de 'Stars en Stripes Forever' van John Philip Sousa, verbindt deze sterren tot één constellatie:

Het concert gaat door in Zaal De Klaproos in Landegem

Achteraf kan u napraten bij een aperitiefje. Mis deze zalige zondagse activiteit niet! Bovendien is dit volledig gratis!De andere concerten die Borrel-Nootjes u aanbiedt zijn:
Zondag 24 februari 2019: Beat Love Oracle - Genre overschrijdend
Zondag 17 maart 2019: Borrel-Nootjes Junior - Jong talent aan het werk

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar zaal de klaproos
Stationsstraat 20
9850 Landegem (Lievegem)

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: zondag 27 januari 2019
Prijs
Basistarief: 0,00 €
gratis
Organisatie Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans in Deinze