U bent hier:

Boomtown 2018

Van 17 tot en met 21 juli, voor de zeventiende keer, vijf dagen lang geweldige concerten in het hart van de stad tijdens de Gentse Feesten.
Boomtown zorgt niet alleen voor uw jaarlijkse fix aan strawberry daiquiri, immer juicy Boomtownburgers en het gezelligste terras op de Gentse Feesten, we zorgen er ook nog eens voor dat u dé kans krijgt om opkomend talent te ontdekken. Zo bent u weer helemaal mee aan de koffieautomaat. Met de steun van Alles Kan, de subsidie voor jongerenprojecten van de Gentse Jeugddienst, selecteerden twee jonge programmatoren (dat zijn Sienie Van Geerteruy en Jan Sucaet), twaalf acts voor het podium op de Kouter en de Handelsbeurs. Kom dat zien, kom dat proeven, kom dat horen…!
Line-up
Milow
17 Jul. 2018, 21:00 — Opera — Tickets
Voor Milow wordt het zijn eerste Boomtown en dat vieren we ook met een speciaal decor. Op het unieke podium van de Opera bent u deze zomer getuige van de enige Belgische zaalshow van Milow in 2018. Het wordt een intiem concert in trio bezetting met akoestische versies uit Modern Heart, zijn laatste album uit 2016.
‘t Hof Van Commerce Uitverkocht
17 Jul. 2018, 20:00 — Handelsbeurs — Tickets
‘T Hof van Commerce op Boomtown staat garant voor een legendarisch feest!

Kevin Morby
17 Jul. 2018, 20:50 — Kouter — gratis
Kevin Morby is een geboren Texaan met al aardig wat kilometers op de teller. Hij begon namelijk als muzikant bij een stuk of 94 bands, om dan pas in 2013 te debuteren als solo-artiest. Solo moet u vooral niet al te letterlijk want intussen heeft Morby een backingband, een hele goeie zelfs, en gaat hij samen met hen druk op zoek naar the devil in the details. Want op het eerste gehoor klinken zijn nummers soms folk-ish eenvoudig, het zit ‘m in de kleine dingen. Denk aan Wilco aan Iron & Wine, als dat helpt.

Absynthe Minded
17 Jul. 2018, 22:30 — Kouter — gratis
‘Absynthe Minded, daar hebben we precies al eens van gehoord,’ horen we u denken. Dat kan kloppen, want de band is één van de absolute vaandeldragers van ‘s vaderlands popmuziek. Als u naar een show van Abysnthe, wij mogen Absynthe zeggen, kijkt, staat u versteld over het enorme aantal hits dat de band al had, en van hoe goed ze die nog steeds kunnen spelen. Bert Ostyn verzamelde intussen al wat andere muzikanten rond zich, maar bewijst nog elke show opnieuw waarom ze al zo lang meedraaien aan de top.

Témé Tan
17 Jul. 2018, 18:40 — Handelsbeurs — Tickets
De Belgische-Congolese Tanguy Haesevoets moet zowat de meest ontwapende artiest van deze planeet zijn. Met een verbazingwekkende joie de vivre laat hij allerlei klanken op u los en na pakweg 40 seconden bent u een nummer aan het meezingen dat u misschien zelfs nog nooit gehoord had. Ritmisch, vrolijk, maar heel erg clever en diepgaand. Internationale klasse, dunkt ons. En dat allemaal in zijn dooie eentje.

Hermànn
17 Jul. 2018, 18:00 — Kouter — gratis
“Meestal luide, dissonante herrie. Af en toe mooie, tedere herrie.”
Hermànn is een band afkomstig uit Gent die een kruisbestuiving brengt van noise, post-metal en doom. Verwacht je aan een strakke, stevige en duistere ervaring en laat je meevoeren door hun zachte ingetogen stukken.
Mirek Coutigny
17 Jul. 2018, 19:50 — Handelsbeurs — Tickets
Pianist en producer Mirek Coutigny sleutelde de laatste jaren hard aan een eigen klankwereld met elektronische en akoestische instrumenten. Op zijn debuut EP ‘Revisions #1’ laat hij het resultaat horen van deze zoektocht. Wat je hoort is muziek met een puls die nooit meer stilvalt, soms minimalistisch, maar altijd verhalend. Vanuit de combinatie van zijn energieke pianospel, nostalgische elektronica en subtiele strijkers verschijnt een filmische soundscape die het ene moment doet denken aan Jóhann Jóhannsson of Ólafur Arnalds, het volgende aan Boards of Canada.
Nordmann
17 Jul. 2018, 19:20 — Kouter — gratis
Nordmann kunt u kennen als de zilveren medaille van Humo’s Rock Rally 2014. Of u kent ze als prominent lid van de geweldig interessante jazz-scène die zijn ingang vindt naar het popcircuit, denk ook gerust aan bands als STUFF of Dans Dans. Of u kent ze van The Boiling Ground, hun in 2017 gereleasete langspeler waar de grooves u rond de oren vliegen als waren het bakfietsen in Sint-Amandsberg. U krijgt het dinsdag 17 juli vast erg warm onder de spreekwoordelijke voeten. Naar Boomtown met die beentjes!

Borokov Borokov
17 Jul. 2018, 21:40 — Handelsbeurs — Tickets
Borokov Borokov tappen uit een vaatje waaruit.. Nee wacht. Borokov Borokov is een knotsgek viertal dat.. Pff nee. De Antwerpse kwajongens van Borokov Borokov maken elektronische pop die… Euhm, hier hebt u wat willekeurige songtitels en voor de rest zult u het zelf moeten komen uitzoeken want zo gaan we er duidelijk niet geraken.

Had Ik Maar Wat Meer Vakantie! Dansende Mensen! Roltrappen En Vorkliften! Heeft Iemand De Kinderen Gezien!

Suzanne Vega
18 Jul. 2018, 21:00 — Opera — Tickets
Met Suzanne Vega zet Boomtown één van de meest briljante songwriters van haar generatie op de Gentse Feesten. In 1987 hield iedereen even zijn adem in toen Suzanne Vega het album Solitude Standing uitbracht. Songs als Luka en Tom’s Diner zijn collectief geheugen geworden en hebben de ontwapenende stem van Suzanne Vega onsterfelijk gemaakt. Daarna verraste ze met invloeden uit electronica en industrial op het album 99,9°F uit 1992. Steeds met haar kenmerkende stem en teksten, bleef ze evolueren. Zelfs 7 miljoen verkochte platen en een doos Grammy’s zorgen er niet voor dat ze stil blijft zitten. Ze staat er om bekend te blijven toeren en werkt op dit moment zelfs aan een stuk van Philip Glass met Ictus ensemble en het Gentse Collegium Vocale. Maar wil je Suzanne Vega met haar eigen werk aan de slag horen? Dan moet je op 18 juli op Boomtown zijn voor dit exclusief Belgisch concert in 2018. Een betere plek dan de Opera om weg te dromen bij de liedjesverhalen van deze grote dame kunnen we ons niet voorstellen.

Girls in Hawaii
18 Jul. 2018, 22:30 — Kouter — gratis
Girls in Hawaii zijn eigenlijk ‘mannen uit Wallonie’ maar met dat als groepsnaam maak je in het Vlaanderen van 2018 natuurlijk weinig vrienden. Aan de muziek zal het echter niet liggen, want GiH is al jaren één van België’s interessantste bands. Vijf platen hebben ze intussen, en het lief en leed dat de groepleden hebben gedeeld, heeft ervoor gezorgd dat ze intussen meer dan ooit als één geheel klinken.
Mooie zomeravond. Geweldige indiepopsongs van het zuiverste water, gespeeld door raspaardjes. Pilsje stijlvol walsend in de rechterhand. Moeilijk te overtreffen, lijkt ons.

BRNS
18 Jul. 2018, 20:50 — Kouter — gratis
BRNS is één van onze favoriete bands, en dat is zelfs niet enkel omwille van de zingende drummer. Nee, het is vooral omdat het Heilig Vuur brandt in deze jongens. Omdat ze altijd vastbesloten zijn om de beste show aller tijden te spelen. De tribale ritmes gecombineerd met de groovende synths en immer leuk-gevonden gitaarlijntjes zorgen voor een een karrenvracht spelplezier waar de sérieux vanaf spat. En dat is op Sugar High, hun meest recente plaat, uiteraard niet anders.

Tin Fingers
18 Jul. 2018, 19:20 — Kouter — gratis
Tin Fingers zijn wat ons betreft één van de helderste sterren aan het Vlaamse popfirmament. Hun single Young Mothers is net zo aanstekelijk als een tweet van Theo Francken, maar wel veel geschikter om de algemene sfeer mee te bevorderen. De indiepop-wijsjes waar frontman Felix Machtelinckx steevast mee afkomt, zijn zo eenvoudig en fris dat u zich vooral afvraagt waarom u zelf niet mee bent afgekomen terwijl die gitaar daar toch maar in de weg staat bij uw jaarlijkse stofzuigbeurt. Ook live staat Tin Fingers er helemaal: qua sound en présence is dit een act die over alles heeft nagedacht, om er vervolgens uit te zien alsof er nergens over is nagedacht. En zo hoort het.

Feathers Eve
18 Jul. 2018, 18:00 — Kouter — gratis
Feathers Eve presenteert het publiek een sensuele mix van zichzelf en hun invloeden, dit met altijd een duidelijke groove. Het resultaat is duistere indiepop, met een heldere zang, levendige gitaar en een energieke ritmesectie. Hun bedoeling is om het publiek een gevoel te geven dat niet zomaar terug wegzweeft. Het kwartet wil hen raken en ontroeren. Het gaat hem om genieten, verleiden, creëren, ontdekken en beleven.

LENI.
18 Jul. 2018, 19:50 — Handelsbeurs — Tickets
Frontvrouw Eline Mabilde verdiende haar sporen bij Merdan Taplak en Sarah Ferri. In haar eigen project creëren een melancholische stem en synths een wereld van verwondering. De LENI. kan iedereen doen zweven, en kan er ook voor zorgen dat heel het publiek na de laatste noten blijft hangen.
STIKSTOF
18 Jul. 2018, 20:00 — Handelsbeurs — Tickets
STIKSTOF is een stelletje ongeregeld uit Brussel dat vlijmscherpe hiphop maakt. Ze zijn kwaad, ontzet, gedegouteerd, teleurgesteld, maar vooral onvermurwbaar optimistisch. De rhymes van Omar-G (u kunt ‘m ook kennen als Zwangere Guy) en zijn kompanen gaan over waarom deze bus elke afslag mist, en niemand tegen de chauffeur durft zeggen dat we er zo niet gaan geraken. Wijze jongens dus, en zo Brussels als moules/frites. We gaan onze stevigste micro’s bovenhalen, want de mic drop na deze show zal niet van de spreekwoordelijke poes zijn.

Le 77
18 Jul. 2018, 21:40 — Handelsbeurs — Tickets
Het moet van de koninklijke familie geleden zijn dat er nog eens echte street cred uit de Laekense straten kwam, maar zie: Le 77 komt de leemte vullen. De hiphopgroep bestaat uit 4 bawlers, die allen niet vies zijn van de betere flow en rake punchline. Peet (MC, beatmaker, geluidstechnicus), Félé Flingue (tevens ook lid van L’Or du Commun) (MC), Morgan (beatmaker, DJ) en Rayan (geestesoog) geraken volgens ons niet te snel uitgepraat als ze samen zijn, getuige de massa woorden die ze in een rotvaart op u afvuren. Shit is lit, zeggen de kids dan. En wie zijn wij om de kids tegen te spreken.

Blu Samu
18 Jul. 2018, 18:40 — Handelsbeurs — Tickets
Blu Samu mag dan wel afkomstig zijn uit Antwerpen, ze valt tegenwoordig steeds meer te spotten in de straten van onze hoofdstad. Samen met de jongens van Le 77 woont ze in één groot huis en Zwangere Guy introduceerde haar ondertussen in zijn Brusselse hiphopbrigade. Ze stond op Couleur Café met Niveau4, op Dour met de Guy, en nu dus op Boomtown met Stikstof en Le 77. Dat wordt lekker carpoolen dus. Filip Watteeuw zal content zijn!

The Black Heart Rebellion
19 Jul. 2018, 21:30 — Handelsbeurs — Tickets
De sound van TBHR evolueerde doorheen de jaren van snoeiharde hardcore naar een avontuurlijk geluid tussen doom, postrock, tribale beats en ambient. De band voorziet op Boomtown de Iraanse cultfilm ‘A Girl Walks Home Alone At Night’ live van een nieuwe soundtrack. Regisseur Ana Lily Amirpour omschrijft haar film als het Iraanse liefdeskind van Sergio Leone en David Lynch, met Nosferatu als babysitter… Dat belooft alvast! TBHR trok voor dit project de onderste schuif met ‘doom & gloom’ open en voegt er een stevige scheut oosterse psychedelica aan toe. Concert met zitplaatsen.

Echo Beatty
19 Jul. 2018, 20:00 — Handelsbeurs — Tickets
Annelies Van Dinter luidt met haar alias Echo Beatty een nieuw hoofdstuk in waarbij ze muzikaal nieuwe horizonten verkent en ook verschillende nieuwe samenwerkingen aangaat. De invloeden uit donkere blues, psychedelische folk en experimentele pop blijven, evenals de enigmatische sfeer die Annelies met haar gelaagde songs weet op te roepen. Op Boomtown brengt ze een set met strijkers, waarbij nieuwe songs worden gebracht evenals ouder materiaal in een nieuwe versie. Voor dit concept met strijkers werkt ze samen met niemand minder dan violiste en componiste Patricia Vanneste (ex-Balthazar), eveneens goede vriendin én kompaan bij Oko Yono. De combinatie van Van Dinter’s meevoerende stem en melodieën met de prachtige strijkersarrangementen van Vanneste beloven een mooi concert.

Spinvis
19 Jul. 2018, 21:00 — Opera — Tickets
Dat Spinvis vorig jaar op de Kouter Boomtown afsloot met het nummer Kom Terug blijkt niet helemaal toeval te zijn geweest… De Nederlandse artiest bracht toen na een stilte van zeven jaar zijn nieuwe album Trein Vuur Dageraad naar Gent… en komt nu terug! Wie de regenbui tijdens het concert trotseerde werd niet alleen betoverd door de warme en vervoerende muziek maar krijgt dit jaar een uitgebreide encore. Dit keer mét een dak, in de Opera.

Hi Hawaii
19 Jul. 2018, 19:20 — Kouter — gratis
Hi Hawaii stond tot voor kort als Geroezemoes in ons adressenboekje, maar ze zijn blijkbaar van gedacht veranderd. Geen kwaad idee, want muziek die zo goed is moet over de landsgrenzen worden getild, en u en wij en vele andere willen een Spanjaard het woord Geroezemoes niet horen uitspreken. Verwacht u aan bassen die nieuwe diepten verkennen, een bijzonder doeltreffend drumgebeuren, en een algemene funfactor die we kennen van pakweg Stuff, La Jungle en, welja, Soulwax.

Binkbeats
19 Jul. 2018, 20:50 — Kouter — gratis
Binkbeats verscheen een paar jaar geleden plots op het internationale toneel met een reeks youtubefilmpjes waarin muzikale duizendpoot Frank Wienk (NL) nummers van artiesten als Flying Lotus, SBTRKT, Aphex Twin en J Dilla onder handen nam en vertaalde naar een soort akoestische, tastbare landschappen. Met een heel arsenaal instrumenten, huishoudtoestellen, loopstations en kleine percussie gaf Binkbeats tracks die oorspronkelijk elektronisch ontstonden een warm en tastbaar gezicht. Ook live doet Frank nog steeds alles helemaal zelf, wat dit alles een nogal visueel interessant gegeven maakt.

STUFF.
19 Jul. 2018, 22:30 — Kouter — gratis
Stuff behoeft allicht geen introductie meer. Want u weet dat als u Joris Caluwaerts een keyboard wil zien mismeesteren, Dries Laheye een basgitaar wil horen doen grooven, Lander Gyselinck mirakels wil zien verrichten op drums, Menno Steensels de boel nog wat wil horen opzwepen met welgemikte samples, en Andrew Claes wil zien tekeergaan op een, euh, gek blaasinstrument, er maar één echt adres is. En dat is dit Antwerps-Gentse monsterverbond tussen vijf belachelijk goeie muzikanten met vijf neusjes in dezelfde richting.

Omar Dahl
19 Jul. 2018, 18:00 — Kouter — gratis
Omar Dahl brengt een mix van elektronische muziek ondersteund door live synths. Het viertal uit Beveren presenteert je een vloeiende set aangevuld met blaas- en snaarinstrumenten die de dansbare beats van zwoele melodieën voorzien, met invloeden uit de Arabische wereld en de Balkan.

Ebbenflow
19 Jul. 2018, 19:50 — Handelsbeurs — Tickets
Atmosferische, donkere singer-songwriter met een vleugje electronica. Dat is wat je van Ebbenflow kan verwachten. Zes jaar geleden leerden Heleen Destuyver en Michael-john Joosen elkaar kennen toen ze samen in de band ‘The Girl Who Cried Wolf’ stapten. Vorig jaar besloten ze om met twee ook een zijweg in te slaan en een nieuw verhaal naar buiten te brengen. Het resultaat zijn mysterieuze en donkere zanglijnen die zweven door duistere beats en gitaarpartijen.

Adamo
20 Jul. 2018, 21:00 — Opera — Tickets
Boomtown brengt Adamo op vrijdag 20 juli naar de Gentse Opera. Met zijn 25ste studio-album onder de arm is het de allereerste keer dat de Italiaans-Belgische zanger te zien zal zijn op de Gentse Feesten. Adamo is met meer dan 20 hits en meer dan 100 miljoen verkochte platen de best verkopende Belgische artiest aller tijden. De man die dit jaar 75 wordt maar nog steeds met even veel vuur op de planken staat.

Tsar B
20 Jul. 2018, 20:00 — Handelsbeurs — Tickets
Justine Bourgeus begon als violiste en toetseniste bij School Is Cool en is de vrouwelijke stem op de Oscar and the Wolfs cover van ‘Back to Black’. Dat is op zich al lang niet kwaad, maar solo is ze helemaal wat ze op Temptation Island een ‘straffe madam’ noemen. ‘Dark blue oriental R&B’, die internationaal aanslaat, je moet het maar doen. In augustus 2016 kwam haar eerste EP uit, waarop zowat al haar hitsingles verzameld staan. In 2017 verscheen ‘Golddigger’, waarop ze dat elektronisch experiment verder doortrekt.

Curtis Alto
20 Jul. 2018, 20:20 — Kouter — gratis
Curtis Alto zijn twee jonge broers uit Gent die hun eigen tracks producen en die zelf live ook brengen. Hun single Afraid haalde meer dan 3 miljoen Streams op Spotify, wat resulteerde in shows op Summerfestival, Ostend Beach, Tomorrowland, en een uitverkochte Vooruit balzaal. Hoog tijd dus om op hun fiets te springen en naar de Kouter te komen!

Sylvie Kreusch
20 Jul. 2018, 21:40 — Handelsbeurs — Tickets
Sylvie Kreusch is de Jane Birkin van Maarten Devoldere zijn Serge Gainsbourg. Bezwerende songs met een ongelooflijke vrijheid. Een spel van licht en donker. Arrangementen die altijd wel een exotische factor hebben, daar zal het producerswerk van Dijf Sanders wel wat mee te makken hebben. Sigarettenrook in zwart-witfilms. Verleidelijk en smachtend tegelijk. Onze keel droog en de ruiten bedampt. Ligt het aan ons of is het hier warm?
Vive La Fete
20 Jul. 2018, 21:50 — Kouter — gratis
Mensen die van zichzelf zeggen dat ze al eens van een goei feestje houden, zijn meestal niet de ideale mensen om iets leuks mee te doen. Pynoo Els en Mommens Danny zijn de uitzondering op die regel. Want zoals Vive La Fete het kot kan afbreken, daar kan de gemiddelde zelfmoordterrorist nog een aardig puntje aan zuigen. Nog meer klassiekers dan het wielerseizoen, opzwepender dan een volautomatisch geweer dat op uw voeten is gericht, en feestelijker dan gekkehoedjesdag. Vive La Fete geeft u het antwoord op de meest plebejische aller vragen: waar is dat feestje.

Ivy Falls
20 Jul. 2018, 18:40 — Handelsbeurs — Tickets
Ivy Falls is het solo-project van Fien Deman, die eerder als zangeres aan de slag was bij De Nieuwe Lichting-laureaat I Will I Swear en ook samenwerkte met Illuminine en Satin Jackets. Met Ivy Falls kiest ze voor pastelkleurige pop met subtiele elektronica en daarvoor laat ze zich bijstaan door muzikanten van Tsar B, Sleepers Reign en Steiger. Aanrader voor fans van Solange, Deptford Goth, Sylvan Esso, en allround verdomd goeie popmuziek.

Discobar Galaxie
20 Jul. 2018, 23:30 — Kouter — gratis
Soms moet je gewoon lekker op zeker spelen. Geen risico’s nemen, en gaan voor certitudes. En zoals Dafalgan perfect is de morgen na een trouwfeest, Radja Nainggolan uiterst geschikt is om een voetbalwedstrijd winnend af te sluiten, zo is Discobar Galaxie ideaal tegen roestige knietjes.

Skope B
20 Jul. 2018, 17:40 — Kouter — gratis
MC Skope B, in het dagelijkse leven ook bekend onder de naam Maarten Abts, was vroeger actief bij de groep L’Ame Buccale, maar brengt tegenwoordig eclectische hip-hop met zijn eigen liveband. De Leuvenaars zijn gewapend met een arsenaal aan ludieke lyrics, ijzersterke vocals en een explosieve ritmesectie. Zo brengen ze 90’s Hiphop Boom Bap, zonder daarbij een moderne touch te vergeten.

Tuk Tuk Thailand
20 Jul. 2018, 19:00 — Kouter — gratis
Het experimentele trio Tuk Tuk Thailand kreeg al heel wat genres op hun muziek gekleefd, gaande van post-dubstep tot broeierige triphop. Onder leiding van zangeres Alison, die begeleid wordt op de gitaar door Pierre en de beats van John, gidst Tuk Tuk Thailand ons door hun roots in de indie-rock met invloeden van r&b, synth-pop en experimentele rock. Het doel: zo veel mogelijk mensen op hun modderige Aziatische driewieler de baan op sturen, op weg naar intergalactische oorden.

Maris
20 Jul. 2018, 19:50 — Handelsbeurs — Tickets
MARIS, het solo project van Brusselse zangeres Mariske Broeckmeyer, kende zijn oorsprong in Reykjavik. Een ruwe IJslandse wind woedt dan ook doorheen haar debuutplaat ‘On Gods and other Things.’ Vervolgens trok ze naar New York waar ze de avant-pop scene verkende en haar plaat kon voorstellen aan een internationaal publiek. Terug in België introduceert MARIS een gloednieuwe live-set die wordt gekleurd door de aparte klank van haar stem, balancerend op feeërieke, voortdurend evoluerende drones van elektrische details en delicate expressie. Een tweede album is in de maak.

Jasper Steverlinck
21 Jul. 2018, 20:00 — Opera — Tickets
Jasper Steverlinck is aangekomen waar hij moet zijn. Bij de essentie. Op zijn nieuwste album Night Prayer draait het uitsluitend om songwriting in de puurste, meest directe vorm. Night Prayer werd opgenomen met één gitaar en in één take. Zonder al te veel versiering en met Jean Blaute aan de knoppen die de blues en de rauwe emoties als geen ander wist te vangen. Maar ondanks de donkere toon van de teksten schemert er altijd hoop door. We zijn er zeker van dat de Opera een perfecte plek is voor Jasper Steverlinck om dat verhaal te komen vertellen.

Dijf Sanders
21 Jul. 2018, 18:40 — Handelsbeurs — Tickets
De onvolprezen Dijf Sanders kent de weg naar Boomtown met zijn ogen toe. Dat is niet enkel omdat de man in Gent woont en het dus niet erg ver is, of omdat mensen die hun leestekens en hoofdletters in grote oplage verspreiden via FB zeggen dat Gent een spookstad is waar je veilig met je ogen toe kunt fietsen. Welnee, het is omdat we al sinds jaar en dag fan zijn van Dijf, en hij naar eigen zeggen ook van ons. Met Java toont Sanders nog maar eens dat hij in staat is horizonten te verkennen die verder liggen dan waar de meesten kunnen kijken. Dit keer doet ie het met Indonesische invloeden. Waar gaat het toch naartoe met de wereld?!

Flying Horseman
21 Jul. 2018, 20:00 — Handelsbeurs — Tickets
De laatste jaren groeide het Antwerpse Flying Horseman uit tot een unieke band met een volledig eigen, zinnenprikkelende sound. Rooms / Ruins, hun vijfde studio-album, is een album dat de luisteraar noopt tot introspectie, alvorens hem/haar de kosmos in te schieten. Of Rooms / Ruins een reflectie op een ongrijpbare realiteit en/of een losgeslagen samenleving is, daneen break-up-album met apocalyptische neigingen, kunt u voor uzelf komen uitmaken. Live vliegt Flying Horseman steevast nog wat hoger, en graaft het nog net iets dieper. Naast een groot aantal songs uit hun nieuw album, brengt de band op deze tournee ook een gulle greep uit ouder werk.

Condor Gruppe
21 Jul. 2018, 21:40 — Handelsbeurs — Tickets
Condor Gruppe brengt ode aan obscure Italiaanse soundtracks en muziek uit spaghetti-westerns. Ze maken een heerlijke mix van sixties en seventies grooves, surf en exotica, wereldmuziek, krautrock en psychedelia. In de rangen: leden van Creature With the Atom Brain, Meuris, White Circle Crime Club, Mauro & The Grooms, Deadstop en Flying Horseman. In september brachten ze het album ‘Latituds del Cavall’ uit, een heerlijke muzikale trip over stoffige wegen en nachtelijke woestijnlandschappen.

Het Zesde Metaal
21 Jul. 2018, 23:30 — Kouter — gratis
Aan Het Zesde Metaal hebben we onderhand toch al één en ander te danken. Denk maar aan Ploegsteert, een nummer zo gruwelijk schoon dat we er zelfs na duizend luisterbeurten nog altijd van onze a-propos door zijn. Of denk aan een schare wonderbaarlijke Boomtown-optredens, waar zelfs de heftigste Feestengangers stil van werden. Of aan één van de mooiste frasen ooit uit het Vlaamse lied: “ik ben zelf ook nie van alhier, mo je ziet allesziens nie juuste”. Het is door mensen als Wannes Cappelle dat we er zeker van zijn dat het nog niet allemaal Naar De Wuppe is.

Douglas Firs
21 Jul. 2018, 21:50 — Kouter — gratis
Douglas Firs, de band rond Gertjan Van Hellemont, bracht vorig jaar zijn derde plaat uit, Hinges of Luck. De melancholie en rauwe roots zijn er nog steeds, net als de vragen over de wereld rondom hem. En de vrouwtjes natuurlijk, hoe kan het ook anders. Maar meer nog dan op zijn ouder werk hoor je beats en synths, en treedt Hellemonts stem nog meer naar de voorgrond. Een vakman dus. En die omringt zich met andere vaklui:
Simon Casier (Balthazar, Zimmerman) op bas, Laurens Billiet op drums, Senne Guns (Admiral Freebee, Pomrad) en broer Sem Van Hellemont.

Portland
21 Jul. 2018, 20:20 — Kouter — gratis
Portland zoekt de grenzen op tussen authentieke folkmuziek en hedendaagse indiepop, al flirtend met elektronische sounds. Hun dromerige melancholische nummers worden overgoten met wondermooie meerstemmige zangpartijen. Ze klinken tijdloos en puur. De band behaalde in 2016 een plaats in de finale van Humo’s Rock Rally en werd dit jaar gekroond tot winnaar van ‘De Nieuwe Lichting’. Hun single ‘Pouring Rain’ is niet van de radio weg te denken. En kijk, wij hadden nog een plekje vrij op onze affiche dus wij dachten..

Kapitein Winokio
21 Jul. 2018, 15:30 — Kouter — gratis
Op Boomtown is Kapitein Winokio hoegenaamd niet aan zijn proefstuk toe. Al menig keer kon de man met zijn band alle kinderhartjes sneller doen slaan, zonder dat dat betekende dat mama en pluspapa zich stierlijk stonden te vervelen. Nee, dit is een show voor het hele nieuw samengesteld gezin. Het leven is een rollercoaster, een circus vol gevoel. Blij-bang-boos-bedroefd, kleine liedjes over grote emoties. In de categorie zeekapiteins waar we onze kinderen graag bij achterlaten, kent Kapitein Winokio zijn weerga niet.


Pavlove
21 Jul. 2018, 17:40 — Kouter — gratis
Pavlove is een indie rock/psychedelische pop band uit Gent. Het vijftal rond de half-Iraanse broer en zus Fabian & Reina Rasti betovert met speels contrasterende vocals, inventieve gitaarlijnen en energieke ritmes. Geïnspireerd door 60’s muziek uit zowel het Westen als Iran, brengen ze een mix van dansbare indie en neo-psychedelische melancholie.

Hulder
21 Jul. 2018, 19:00 — Kouter — gratis
Hulder is de band rond songwriter en producer Nick Benoy en klinkt als een rocker die pop maakt: catchy nummers met een vleugje sixties, bestrooid met confetti van psychedelica en melancholie.

Mooneye
21 Jul. 2018, 19:50 — Handelsbeurs — Tickets
Oprecht, beklijvend, authentiek. Dit zijn de woorden die vaak terug komen als het over de eerste EP van Mooneye gaat. De rammelende popliedjes van songschrijver Michiel Libberecht worden met groeiend enthousiasme onthaald bij pers, publiek én radio. Een artiest om in de gaten te houden, zoveel is zeker. Michiel Libberecht valt tegenwoordig te spotten met een volledige band rondom zich, maar zal op Boomtown tonen dat hij er ook solo nog steeds staat als een huis.
7 ruwe diamanten op de Kouter
De Kouter is zo stilaan een legendarisch plein aan het worden en dat komt niet (alleen) door de bloemenmarkt. Wel door de fenomenale concerten tijdens de Gentse Feesten wanneer gevestigde waarden er naast opkomend talent het hart van elke muzikale alternativo sneller doen slaan. Ontdek deze zeven ruwe diamanten op de Kouter.

Hermànn brengt meestal luide, dissonante herrie. Af en toe ook mooie, tedere herrie. Ze zijn afkomstig uit Gent en krijgen veel likes van fans van post-metal en doom. U weze gewaarschuwd. Feathers Eve, daarentegen, brengt Indiepop met heldere zang, levendige gitaar en energieke ritmesectie. Op Boomtown komen ze genieten, verleiden, creëren, ontdekken en beleven. Zet de strawberry daiquiris al maar klaar.

Omar Dahl zet Zwijndrecht/Beveren helemaal terug op de kaart met elektronische muziek met Arabische en Balkan-invloeden. Live ondersteund door synths en blaas- en snaarinstrumenten die de dansbare beats van zwoele melodieën voorzien.

Skope B is het alias voor hiphopper Maarten Abts die uit Leuven afzakt met een brouwsel van 90's Hiphop Boom Bap, oldschool maar met een moderne touch. Het doel van Tuk Tuk Thailand is: zo veel mogelijk mensen in hun modderige Aziatische driewieler proppen en opstijgen naar intergalactische oorden waar post-dubstep en broeierige triphop door de speakers knallen.

Pavlove is een indierock- en psychedelische popband uit Gent. Het vijftal rond een half-Iraanse broer en zus betovert uw wezen met speels contrasterende vocals, inventieve gitaarlijnen en energieke ritmes. Geïnspireerd door Iraanse floorfillers uit de 60’s brengen ze een mix van dansbare indie en neo-psychedelische melancholie. En nog meer streling voor het oor uit dat vaatje: Hulder is de band rond songwriter en producer Nick Benoy en klinkt als een rocker die pop maakt: catchy nummers met een vleugje sixties, op een bedje van psychedelica en melancholie.

Alle concerten op de Kouter zijn gratis.

5 flash supports in de Handelsbeurs
Een flash support klinkt als de rol van het hulpje in de nieuwste superheldenfilm en eigenlijk is het net zo. In de Handelsbeurs spelen vijf superhelden-in-spe een miniconcert, net voor de superheadliner van de dag.

Op 17 juli boetseert de Gentse pianist en producer Mirek Coutigny met zijn energieke pianospel, nostalgische elektronica en subtiele strijkers een filmische soundscape die doet denken aan Jóhann Jóhannsson, Ólafur Arnalds en Boards of Canada.

Op 18 juli: LENI. Eline Mabilde verdiende haar sporen bij Merdan Taplak en Sarah Ferri. In haar eigen project creëren een melancholische stem en synths een wereld van verwondering.

Op 19 juli: Ebbenflow. Zes jaar geleden leerden Heleen Destuyver en Michael-john Joosen elkaar kennen toen ze samen in de band ‘The Girl Who Cried Wolf’ stapten. Atmosferische, donkere singer-songwriter met een vleugje electronica. Dat is wat je van Ebbenflow kan verwachten.

Op 20 juli: MARIS, het solo project van Brusselse zangeres Mariske Broeckmeyer, kende zijn oorsprong in Reykjavik. Een ruwe IJslandse wind woedt dan ook doorheen haar debuutplaat ‘On Gods and other Things.’ Avant-pop die ook al door de New Yorkse scene werd gesmaakt, deze zomer op Boomtown.

Op 21 juli: Mooneye is oprecht, beklijvend en authentiek. De rammelende popliedjes van songschrijver Michiel Libberecht worden met groeiend enthousiasme onthaald bij pers, publiek én radio. Een artiest om in de gaten te houden, op Boomtown natuurlijk.

Info

Waar Boomtown (Kouter, Handelsbeurs en Opera)
Kouter z/n
9000 Gent

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 17 juli 2018 tot 21 juli 2018
Reservaties
Links
Trefwoorden Gentse Feesten, Vivavlaanderen, Muziekfestival2018, GentseFeesten2018