U bent hier:

Boekvoorstelling Siglo XX (Marc Vos en Toon Loenders)

“Zelf zou ik altijd een boek over deze groep gekocht hebben, maar omdat er geen bestond, heb ik er zelf maar een gemaakt.” Aan het woord is de Genkse melomaan Marc Vos, over een van zijn favoriete bands: Siglo XX. Zijn boek is klaar, en hij stelt het op donderdag 25 oktober voor in de Genkse bibliotheek.
Siglo XX is een van de meest tot de verbeelding sprekende groepen uit Genk. De band begon in 1978 muziek te maken onder invloed van de punkscene die toen uit Engeland overwaaide, vooral geïnspireerd door coldwave à la Joy Division, Bauhaus en Public Image Ltd.

Marc Vos titelde zijn boek 'Opdat de dood ons levend vindt & het leven ons niet doodt', naar de legendarische slogan van de band. Hij bundelt interviews met en artikels over alle (ex-)groepsleden en hun partners in crime - producers, boekingsagenten, roadies, entourage, … Voorts pent hij getuigenissen neer van fans en oorgetuigen, lijst hij de volledige discografie en videografie op, en somt hij (bijna) alle optredens op.
Toon Loenders levert de zwartwit-foto’s. Loenders was de artdirector van de groep, en bovendien de man die de hoezen en de videoclips maakte.

Het boek wordt officieel voorgesteld op donderdag 24 oktober om 20 uur in de Genkse bibliotheek. Journalist Chris Nelis, een van de ex-groepsleden, interviewt dan Marc Vos en Toon Loenders, samen met drummer Klaas Hoogerwaard.

DONDERDAG 24 OKTOBER, 20 UUR, BIBLIOTHEEK GENK
GRATIS, WEL RESERVEREN VIA BIBLIOTHEEK@GENK.BE

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Bibliotheek Genk
Stadsplein 3
3600 Genk

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: donderdag 24 oktober 2019
Leeftijd 18+
Prijs
Basistarief: 0,00 €
gratis
Reservaties
Organisatie Bibliotheek Genk
Trefwoorden 3600BIB, 3600MAG