9 mei

Boekvoorstelling | Herman Cole | Pelgrim met een knipoog - Dóór Italië naar Jeruzalem

Waar?

Online event

Online event
9100 Sint-Niklaas

Wanneer?

Prijs

Basistarief: Gratis

Over deze activiteit

Herman Cole -Sint-Niklase culturele persoonlijkheid 2018 én ereburger van de zusterstad Lucca- heeft weer toegeslagen. Uit de achttiende-eeuwse reisverslagen van Sinaainaar Marinus Geubels op weg naar het Heilig Land destilleerde hij Pelgrim met een knipoog - Dóór Italië naar Jeruzalem. Begin maart verscheen zo een historisch-toeristisch-literair streekproduct waarin hij meer dan vijfduizend kilometer aflegt, kriskras door het Europese continent en erbuiten. Op de Dag van Europa badineert hij in een ludieke beeldenbabbel rond zijn jongste geesteskind.
Herman Cole was meer dan dertig jaar taalanimator Italiaans bij LBC-volwassenenonderwijs. In dezelfde decennia leverde hij honderden toeristische bijdragen: eerst voor de televisiequiz Van Pool tot Evenaar, later voor het magazine Pasar en voor enkele reisgidsen. In 2017 publiceerde hij De Zaak van Sinterklaas.

Deze lezing gaat door via het platform Zoom. Een camera en microfoon zijn niet noodzakelijk. Een stabiele internetverbinding en pc, laptop of tablet wel. Wil je meevolgen? Stuur een mailtje naar bibpubliekswerking@sint-niklaas.be en we bezorgen je de link!

In de kijker

7x met je hoofd in de wolken

Verder lezen 

9x wonderlijke machines ontdekken met kinderen

Verder lezen 

5 musea met een meeslepende audiogids

Verder lezen 

7 musea over harde werkers

Verder lezen 

Bewonder de beroepen van vroeger

Verder lezen 

7 musea met een terras

Verder lezen 

5 tips voor dit weekend

Verder lezen 

5 evenementen voor fans van film

Verder lezen 

7 vrolijke lentewandelingen

Verder lezen