U bent hier:

Boekvoorstelling “Chillax” door Ada Van Moorhem

Lezing of congres Gezondheid en zorg

We ervaren allemaal wel stress of spanning. We leven immers in chaotische en drukke tijden, waarin we steeds beter en meer moeten presteren en waar ontspanning bijna taboe geworden is. Stress is goed als die ervoor zorgt dat we ons inzetten om onze doelen te bereiken.
Maar wat als spanning en stress te hevig worden? Wat als je langdurig stress ervaart en hierdoor ziek wordt? Wat als stress er net voor zorgt dat je slechter gaat functioneren en net minder kan verwezenlijken?
Ada Van Moorhem is integratief kinderpsychotherapeut en werkt reeds een 10-tal jaar met kinderen en jongeren met psychosociale problemen. Stress en stressklachten blijken vaak een groot aandeel te hebben bij de problemen en klachten die kinderen en jongeren hebben. Relaxatietechnieken vormen binnen veel begeleidingen een vast onderdeel van de begeleiding. Kinderen en jongeren hebben in onze drukke maatschappij meer tools en vaardigheden nodig om te leren omgaan met negatieve stress. Om deze tools en vaardigheden toegankelijker te maken voor alle kinderen en jongeren bracht Ada een boek uit in eigen beheer: Chillax.

Met Chillax wil Ada Van Moorhem jongeren leren omgaan met negatieve stress. Het biedt tools en oefeningen aan om terug baas te worden over hun eigen lichaam en gevoelens. Ze worden op weg geholpen naar een meer ontspannen en bewustere manier van leven. Het werkboek is ook voor ouders, leerkrachten en therapeuten enorm waardevol en bruikbaar.
Tijdens deze lezing ontvang je meer info over stress bij jongeren en de daarbij horende vaardigheden. Je kan ook proeven van enkele technieken die in het boek aan bod komen.
Gratis - inschrijven verplicht.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Bibliotheek Canticleer
Grotestraat 10
8420 De Haan

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: donderdag 10 oktober 2019
Veel activiteiten zijn geannuleerd of uitgesteld en musea, concertzalen, theaters, sportclubs ... sluiten even de deuren. Check voor de zekerheid bij de organisator. Intussen blijft UiTinVlaanderen je inspireren met met online concerten, voorstellingen en films.
Prijs
Basistarief: 0,00 €
gratis
Reservaties
Organisatie Bibliotheek De Haan
Contact bibliotheek@dehaan.be
Trefwoorden stress, jongeren, Chillax, spanning, relaxatietechnieken, negatieve stress, ada van moorhem, kinderpsychotherapie, samenveerkrachtig