U bent hier:

Boekvoorstelling Beter worden in goed doen - Stijn Bruers

Over het boek: We dromen er allemaal weleens van om een held te zijn en een leven te redden. In het water springen als een kind aan het verdrinken is, of een hond uit een brandend huis dragen. Er zijn veel manieren om anderen te helpen en de wereld te verbeteren. We kunnen bijvoorbeeld vrijwilligerswerk doen of geld doneren aan goede doelen. Dat altruïsme is waardevol, maar is het ook altijd doeltreffend? We laten ons vaak leiden door spontane emoties, maar zijn die altijd te vertrouwen?

Gelukkig komt er een nieuwe wind aanwaaien: een snelgroeiende mondiale beweging van effectief altruïsme gebruikt wetenschappelijk onderzoek en rationeel denken in plaats van onbetrouwbare buikgevoelens om zoveel mogelijk goeds te doen. Door diep na te denken, komt het effectief altruïsme vaak tot contra-intuïtieve conclusies. Deze boekvoorstelling vormt een inleiding tot de denkwereld van het effectief altruïsme.

Over de auteur:
Stijn Bruers is doctor in de natuurwetenschappen en doctor in de moraalfilosofie. Hij is voorzitter van Effectief Altruïsme België en heeft een persoonlijke website: The Rational Ethicist.

Beter worden in goed doen is uitgegeven bij Lannoo - Academia Press

De Corridor bevindt zich aan het begin van de Olmenlaan, langs de kant van de Massemsesteenweg te 9230 Wetteren.

Opgelet: er is een parkeerverbod ter hoogte van de Corridor. Gratis parkeren kan op de parking van warenhuis Carrefour, Zuidlaan 115 , van daaruit kan je eenvoudig te voet via het wandelpad rechts naast de loskade.

Wie met de trein naar Wetteren komt: 7 min. wandelen vanaf het station tot aan de Corridor.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar De CORRIDOR cultuurcentrum Olmenlaan1 Wetteren
Olmenlaan,1
9230 Wetteren

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: donderdag 20 september 2018
Reservaties