U bent hier:

BOEKS 04: A Flower is Speaking to a Dog

Maud Gourdon stelt op donderdag 16 mei 2019 haar nieuwe publicatie 'A Flower is Speaking to a Dog' voor in BOEKS. Het boek wordt pagina per pagina gedeconstrueerd in de vorm van enkele ruimtelijke ingrepen in de kloostergaanderij. Het roept de sensatie op van een besloten tuin die uit woorden en beelden bestaat.
'A Flower is Speaking to a Dog' is het resultaat van Gourdons fascinatie voor en studie naar DNA als een vorm waarbinnen een taal opgebouwd kan worden. De publicatie bestaat uit een set van generatieve teksten waarbij de genetische sequentie van DNA als onderliggende structuur of partituur voor de personages functioneert.

Het boek vertelt het verhaal van twee personages: ‘Dog’ en ‘Flower’. Hun particuliere relatie wordt uitgediept aan de hand van geruchten, platitudes en existentiële crisissen – opsommingen, loops en herhalingen. Hun gesprekken stellen de noties van identiteit en gemeenschap, familie en genetische erfenis, liefde en geluk, cybernetica en transcendentie in vraag. ‘Dog’ en ‘Flower’ vallen onherleidbaar samen in de ritmiek van de teksten. Ze belichamen elkaar en bij uitbreiding besmetten ze ook de objecten, planten, dieren en menselijke figuren die hen omringen.

De publicatie wordt vormgegeven door Gerard Herman en is een uitgave van BOEKS.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar BOEKS
Godshuizenlaan 2A
9000 Gent
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 17 mei 2019 tot 14 juni 2019
Prijs
Basistarief: 0,00 €
gratis
Organisatie BOEKS
Contact boeks@hogent.be
+32 (0)9 243 36 44
Links