U bent hier:

Boekenruilrek

Beurs Literatuur

Elke zaterdag van 10 tot 11:45 vind je in de bib op de 1ste verdieping boeken die je niet hoeft terug te brengen. Breng een boek mee dat je graag wil doorgeven zodat iemand anders het ook kan lezen en ruil het in voor een boek dat je mag houden, wegschenken, of opnieuw binnenbrengen. Of ruil het voor een bon waarmee je een volgende keer een boek kan ruilen. Kom gerust eens kijken hoe het werkt.
Op 30 maart 2013 ging het boekenruilrek in de bib van Lokeren van start. Dit is een initiatief van vzw Solied en van LETS Durme.
LETS Durme is een groep waarbinnen mensen elkaar helpen en dingen ruilen tegen pluimen, een alternatieve munt. Geen echte, maar virtuele pluimen dus.
In de bibliotheek van Sint-Niklaas was vzw Solied (vzw voor bevordering van solidariteit en duurzaamheid) anderhalf jaar terug gestart met een boekenruikrek. Enkele leden van LETS Durme vonden dat een leuk idee en na het verzamelen van boeken begonnen we in Lokeren met een eigen boekenruilrek. Het rek vond een onderkomen in de bibliotheek van Lokeren. Daar kan iedereen, dus ook wie niet aangesloten is bij LETS, boeken ruilen.
Het boek dat je binnenbrengt wordt op waarde geschat door een vrijwilliger. Kleine pocketjes kunnen één boekenpunt waard zijn, mooie boeken kunnen vier boekenpunten vangen. En met die boekenpunten kan je dan weer andere boeken meenemen uit het rek, om lekker thuis te lezen of om cadeau te geven. Het boekenrek is elke zaterdag van 10 tot 11:45 uur open. Je vindt het rek boven in de leeszaal. Kom zeker een kijkje nemen op de eerste verdieping van de bib!

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Bibliotheek Lokeren
Kerkplein 3
9160 Lokeren

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 19 november 2016 tot 24 december 2016
Prijs gratis
Organisatie Boekenruilrek Lokeren
Links
Trefwoorden ruilen