U bent hier:

Body of Work - Daniel Linehan / Hiatus

+1 punt

Dans en choreografie laten sporen na in het lichaam. Vaak fysiek en concreet: de ontwikkeling van spieren, het trauma van een blessure. Maar ook de herhaling van, en de herinnering aan bewegingen laten hun sporen na. Zo blijven choreografieën uit het verleden nazinderen in het lichaam van de danser. In de solo Body of Work gaat Daniel Linehan bij zichzelf op zoek naar die sporen.
Vaak wordt gezegd dat dans een vluchtige, vergankelijke kunstvorm is, die verdwijnt zodra de voorstelling is afgelopen. Maar vraag het een danser, en die zal je iets helemaal anders vertellen. Dans en choreografie laten sporen na in het lichaam. Vaak fysiek en concreet: de ontwikkeling van spieren, het trauma van een blessure. Maar ook de herhaling van, en de herinnering aan bewegingen laten hun sporen na. Zo blijven choreografieën uit het verleden nazinderen in het lichaam van de danser.
In Body of Work gaat Daniel Linehan bij zichzelf op zoek naar die sporen. Hij verdiept zich in het choreografisch materiaal dat hij de afgelopen 13 jaar creëerde en ontdekt fragmenten die na al die tijd nog aanwezig zijn in zijn lichaam. Die remixt hij tot een nieuwe danssolo: een choreografie van het verstrijken van de tijd, die aantoont hoe het verleden altijd in het heden is verankerd.
• Van Zombie Aporia tot – vorig seizoen nog – Un Sacre du Printemps: sinds hij afstudeerde aan PARTS toont de New Yorks-Brusselse choreograaf Daniel Linehan zijn werk in het Kaaitheater. Nu staat hij hier voor het eerst alleen op scène.

Info

Waar Kaaistudio's
O-L-V van Vaakstraat 81
1000 Brussel

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
  • tot
  • tot
  • tot
Prijs
Normaal

€ 18,0

Kansentarief voor Paspartoe Brussel: € 2,0

UiTPAS Spaar hier een UiTPAS-punt
Organisatie Kaaitheater
Contact info@kaaitheater.be
02-201.59.59
Links
Trefwoorden Danspunt Kortingpartner
Bruzz

De beste uittips voor Brussel vind je bij BRUZZ. Ga naar BRUZZ.be, luister via 98.8, kijk naar BRUZZ op TV of neem het gratis uitmagazine mee.

UiTPAS

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Haal nu je UiTPAS