U bent hier:

Bob Dylan in de studio

Lezing of congres Literatuur

Rare meneer, die Bob Dylan. Erg gesloten en in zichzelf gekeerd, maar erg fascinerend. Het lijkt een mysterie hoe hij er steeds weer in slaagt om zulke prachtige platen te maken.

Het is alsof hij er alles aan doet om zowel de opnamen als het uiteindelijke resultaat – de elpees of cd's – te saboteren. Zo weigert hij uitleg te geven aan zijn muzikanten of uitgebreid te repeteren. Hij geeft de toonaard niet aan, en ook niet wanneer hij aan een nieuw nummer gaat beginnen.

Patrick Roefflaer
– Bob Dylankenner bij uitstek – is al meer dan veertig jaar gefascineerd door de songs van Bob Dylan. Die fascinatie verwerkte hij in het boek  ‘Bob Dylan in de studio’. Dit boek vormt de basis voor deze twee cursus- en luisteravonden.

Patrick Roefflaer vertelt het volledige achtergrondverhaal van elk van de bijna veertig studioplaten aan de hand van vele details en citaten van betrokken muzikanten en producers. ‘Waar en wanneer vonden de opnamen plaats? Wie werkte eraan mee? Wat is er in de studio gebeurd? Wat waren de reacties bij het verschijnen?” Kortom: waarom zijn die platen zoals ze zijn en hoe zijn ze zo geworden?’

'Ik breek geen regels, want ik zie geen regels die gebroken moeten worden. Wat mij betreft zijn er geen regels.’ - Bob Dylan, 1966

Data: 14,21/3/2018 - i.s.m. Bibliotheek Genk


www.epo.be/uitgeverij/boekinfo

VIDEO "The times they are a-changin'" – Bob Dylan becomes the first songwriter to win the Nobel Prize for Literature.

 


EXPO PLATENHOEZEN IN DE BIB VAN GENK
Kom gratis een kijkje nemen in de BIB van maandag 12 maart tot en met zondag 6 mei 2018!

i.s.m. www.georgeandthebear.com

Afbeeldingsresultaat voor bob dylan lp covers

Info

Waar C-mine cultuurcentrum
C-mine 10
3600 Genk

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: woensdag 14 maart 2018
Prijs
Basistarief: 25,00 €
€ 25,0
Organisatie C-mine cultuurcentrum
Contact tickets@genk.be
Links
Trefwoorden cursus, bob dylan, 3600BIB, PATRICK ROUFFLAER