U bent hier:

Bluesavond met Double Jack

Concert Jazz en blues

WAT HEEFT BLUES MET FLAMENCO TE MAKEN?
In de 19de eeuw staken heel wat Spaanse zigeuners de oceaan over om zich (tijdelijk) te vestigen op de meest diverse plekken van Noord- en Zuid-Amerika. Zo onderging de flamencocultuur invloeden van de Argentijnse tango en de Cubaanse salsa bijvoorbeeld (Cantes de ida y vuelta = liederen die heen en weer gingen). Maar ook de muziekstijlen van de Afrikaanse slaven kregen vat op flamenco. Die wederzijdse beïnvloeding blijft doorgaan. Onder meer leden van de bekende Sevillaanse gitanofamilie Amador verwerkten jazz & blues in hun repertoire. Bluesicoon BB King was een persoonlijke vriend.
BLUESBAND DOUBLE JACK BOUWT EEN FEESTJE
Hoewel blues staat voor rouw (zeilschepen voeren onder blauwe vlag als er een dode officier aan boord was) associëren we de blues nu toch eerder met nostalgie, veerkracht en samenhorigheid. Vooral de meer up-tempo variant die de weg bereidde voor rhythm & blues en rock & roll geeft meestal aanleiding tot een feestje. Een evolutie waar de zeskoppige familieband zich helemaal in kan vinden.
Double Jack verwijst naar vader en zoon Jack van Vroonhoven, respectievelijk de oprichter/zanger en de mondharmonicaspeler van de band. Toetsenist van dienst is de jongste zoon Gino. Daarnaast maken ook de zwagers Bob en Huib het mooie weer op drums en basgitaar. Vriend Rob neemt de leadgitaar voor zijn rekening. Samen brengen ze een karrevracht muzikale ervaring op het podium waar Jack senior maar wat graag mee uit de bol gaat. Gevolgd door zijn publiek.
Naast eigen composities brengt Double Jack een rist bekende bluesnummers, van ingetogen klaagliederen over swingende stadsblues tot aanstekelijke rock & roll.

Kom luisteren, kijken en dansen met deze innemende, goed op elkaar ingespeelde muzikanten van de Maaskant. Benieuwd of ze er ook een streepje flamenco doormengen ... :-)

RESERVEER UW TICKET
€ 20, inclusief welkomdrankje
+32 473 59 37 11, lenevandersteegen@telenet.be of via chatbericht

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Danshuis Volmolen
Volmolenstraat 11
3680 Opoeteren (Maaseik)

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: zaterdag 28 september 2019
Prijs
Basistarief: 20,00 €
€ 20,0
Reservaties
Organisatie Danshuis Volmolen
Trefwoorden Dansbare blues