U bent hier:

Blow-Up / reeksen

Film Meerdere filmgenres

Swinging London, de hoofdstad van de mode, de pop art, de beatlemania is slechts achtergrond voor een ‘verhaal’ dat eender waar had kunnen plaatsvinden. Antonioni vraagt zich af of de camera nooit liegt en zijn film wordt een quasi-abstract onderzoek naar subjectiviteit en perceptie.Blow-Up was een grote hit en had een grote impact die tot op vandaag merkbaar is in de popcultuur en de kunst.
Thomas (David Hemmings) is de ongevoelige, trendy modefotograaf in ‘Swinging London’ op zoek naar de sleutel in de foto’s die hij maakte van een vrijend paartje in een park; foto’s waarop hij het lichaam van een man in de struiken meent te onderscheiden. Een moord? Wanneer de foto’s worden uitvergroot gaan ze op abstracte schilderijen lijken. Het ontbreekt de fotograaf echter aan morele moed om zijn onderzoek door te drijven en, eenmaal tot het besef gekomen, dat het moderne leven zich niet laat interpreteren, trekt hij zich op veilige afstand terug.
Swinging London, de hoofdstad van de mode, de pop art, de beatlemania is slechts achtergrond voor een ‘verhaal’ dat eender waar had kunnen plaatsvinden. Antonioni vraagt zich af of de camera nooit liegt en zijn film wordt een quasi-abstract onderzoek naar subjectiviteit en perceptie.

UK 1966 / 111’ / David Hemmings, Vanessa Redgrave, Sarah Miles, Peter Bowles, John Castle, Jane Birkin / tweetalige titels

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Links
Waar Cinema Zuid
Waalsekaai 47
2000 Antwerpen

Hoe geraak ik hier?

Sommige activiteiten gaan mogelijk niet door omwille van corona-maatregelen. Kijk even op de site van de organisator.
Prijs € 5,0
Reservaties Bestel tickets
Organisatie Cinema Zuid
Trefwoorden probeerhetuit, UitKalender_activiteiten_incl_permanenteactiviteiten