U bent hier:

Bloesemwandeling doorheen het mooie Haspengouw (8 km)

April is “de” maand om in Haspengouw prachtige bloesems te gaan bewonderen. Dit is een jaarlijks fenomeen dat mensen vanuit heel Vlaanderen aantrekt. Niet voor niets, het is daar sowieso al een mooi wandelgebied, maar de witte bloemenzee in april maakt het extra bijzonder. Wandel mee en overtuig jezelf ! Graag vooraf inschrijven via onze website!
Schrijf je hier snel en eenvoudig in via onze website!

Afstand : 8 km
Reliëf : heuvelachtig, soms flink hellend
Moeilijkheidsgraad : middelmatig – gevorderd
Vertrekpunt : op het plein tegenover Trappistenhuis De Burcht, Speelhof, 3840 Borgloon.
Begeleidster : Hilde Bongers (0478/71.90.41) – hilde@effenweg.be


We verlaten het centrum van Borgloon door middel van een voetgangerstunnel onder een drukke baan door. Vanaf het moment dat we de tunnel verlaten, staan we al meteen oog in oog met datgene waarvoor we in deze regio gaan wandelen: de boomgaarden! We vervolgen ons pad waarbij we al direct het pittigste stukje van de hele wandeling onder onze voeten krijgen. Er volgt namelijk even flink wat klim- en afdaalwerk. Dit is echter maar een klein stukje en dan hebben we het zwaarste van deze wandeling al gehad. We worden overigens goed beloond voor onze moeite door de prachtige panorama’s die we vanaf dan te zien krijgen. Het welgekende doorkijkkerkje komt ook al snel in het vizier. Nadat we even de tijd genomen hebben om dit te bewonderen, wandelen we rustig verder en krijgen we een afwisseling van vlakkere gedeeltes, met tussendoor een beetje stijgen of dalen. Als het weer wil meewerken, worden we tijdens deze wandeling getrakteerd op een schitterende variatie aan bloesems, zowel bij hoogstammen als bij laagstammen … Als het einde nadert, krijgen we ook nog een stukje geschiedenis mee bij de Romeinse site, die ook weer een geweldig uitzicht op het landschap biedt. We wandelen in een rustig tempo terug naar de voetgangerstunnel, om daarna weer snel terug in het centrum te staan. Liefhebbers kunnen daar nog even nagenieten van een welverdiend drankje ergens in de buurt …

Onze wandelingen zijn toegankelijk voor iedereen, al zijn ze in de eerste plaats gericht op mensen met (chronische) pijn, chronisch zieken en mensen die even minder goed in hun vel zitten (burn-out,…). Maar ook al wie behoefte heeft aan wat buitenlucht, een babbel of gewoon eens lekker wil gaan wandelen door een mooie brok natuur is meer dan welkom. Graag vooraf inschrijven. Aan niet-leden vragen we een bijdrage van 2 euro, hiermee worden de verzekering- en werkingskosten gedekt.

Lees hier meer over het lidmaatschap bij Effen Weg.

Wenst u nog meer info? Aarzel dan niet en mail ons op info@effenweg.be of contacteer rechtstreeks de begeleidster via hilde@effenweg.be of 0478/71.90.41

Openbaar vervoer

Vlakbij het vertrekpunt bevindt zich de bushalte “Borgloon – Speelhof”, deze wordt bediend door :

Lijn 23 : Sint-Truiden – Tongeren
Lijn 3 : Hasselt – Heers
Belbus 700 : Alken – Wellen

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Centrum Burgloon
Speelhof
3840 Borgloon

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: donderdag 19 april 2018
Prijs
Basistarief: 2,00 €; leden Effen Weg: 0,00 €
€ 2,0
Reservaties
Organisatie Effen Weg
Contact info@effenweg.be
0478/71.90.41
Links
Trefwoorden 'natuurlijk limburg', haspengouw, toerisme limburg, bewegen, bewegen in groep, actieve natuurwandeling, "gezondheid", burn out, chronische pijn, 'natuur', algemeen welzijn, "wandeling"