U bent hier:

Bloemenhulde Karel van de Woestijne in Zwijnaarde

Jaarlijks organiseert het “Herdenkingscomité Karel van de Woestijne in Zwijnaarde” een bloemenhulde aan het borstbeeld van de grote letterkundige Karel van de Woestijne. Hij overleed op 24 augustus 1929 in zijn villa La Frondaie aan de Oude IJzerenweg, thans Leebeekstraat. In deze straat in Zwijnaarde werden onlangs de Parkbosbruggen in gebruik genomen waardoor de site nog beter bereikbaar werd.
Bij de bloemenhulde 2018 geeft de voorzitter Arthur De Decker een inleiding gevolgd door Rudy Pieters die de stand van zaken brengt over de door het Herdenkingscomité georganiseerde restauratie van het familiegraf van Van De Woestijne op Campo Santo. Hij zal er tevens het nieuw gedicht van Stefan Hertmans , “Zuidpark en Woestijne”, openbaren.
Vervolgens geeft de biograaf van de gevierde schrijver, Peter Theunynck, een lezing over Karel van de Woestijne in La Frondaie 1925-1929.

Tenslotte zal Eline Miche, een leerlinge van het Sint-Janscollege, enkele gedichten van de schrijver voordragen, gevolgd door de bloemenhulde waaraan iedereen mag deelnemen.


Dit alles vindt plaats op vrijdag 24 augustus 2018 om 18u aan
La Frondaie, Leebeekstraat 10, 9052 Zwijnaarde.
De hulde wordt afgesloten met een gratis drink aangeboden door het Herdenkingscomité.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar La Frondaie
Leebeekstraat 10
9052 Zwijnaarde (Gent)

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: vrijdag 24 augustus 2018
Prijs
Basistarief: 0,00 €
gratis