U bent hier:

bloeddrukmeting

In het dienstencentrum kan je terecht om jouw bloeddruk te laten meten. Op die manier kan je preventief jouw eigen bloeddruk opvolgen. Regelmatig je bloeddruk laten opnemen kan gezondheidsproblemen opsporen.
De meting gebeurt gratis door een vrijwilliger verpleegkundige. Er wordt geen medisch advies gegeven! Indien nodig zal de verpleegkundige je doorverwijzen naar jouw huisarts.
Donderdag 12 september en 10 oktober 2019 van 12.30 tot 13.30 uur

Hoge bloeddruk: grootste risicofactor op hartziekten en beroertes.
Volgens een recente studie is een hoge bloeddruk, ofwel hypertensie de grootste risicofactor voor hartziektes en beroertes. Dat is slecht nieuws, want hypertensie is een probleem waar niet minder dan één miljard mensen wereldwijd mee kampen.
Eén van de belangrijkste oorzaken van een hoge bloeddruk is overgewicht. Daar zit een belangrijke verklaring voor de grote aantallen mensen met een te hoge bloeddruk. Het aantal mensen met overgewicht is namelijk in de laatste 20 jaar verdubbeld.

Ken je waarde(n)
Artsen stellen dat iedereen zou moeten weten wat zijn bloeddruk is. Veel hartziekten kunnen worden voorkomen als een hoge bloeddruk in een vroeg stadium wordt gedetecteerd en behandeld. Daarom zou iedereen zijn waarden moeten kennen en regelmatig zijn bloeddruk laten nemen.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar ocmw dienstencentrum 't Binnenhof
Colmanstraat 51
9270 Laarne

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 12 september 2019 tot 10 oktober 2019
Prijs
Basistarief: 0,00 €
gratis
Organisatie Dienstencentrum 't Binnenhof
Trefwoorden bloeddruk, gezondheid