U bent hier:

Bloedafname’s afdeling Groot-Lede

Cursus met open sessies Gezondheid en zorg

Ook jij kunt iemand zijn leven redden. Dagelijks hebben mensen bloed, plasma of bloedplaatjes nodig. Na een ongeval, bevalling of operatie. Vanaf 18 jaar en je verkeerd in goede gezondheid, mag je bloedgeven! Schrijf je in via: https://rodekruis.be/wat-kan-jij-doen/geef-bloed/registratie-als-donor/
Ook verenigingen en scholen mogen zich als groep inschrijven.

Club Red legt je in de watten

We kunnen het niet genoeg zeggen: als donor beteken je erg veel voor ons! Dankzij jouw donaties kunnen wij mensen helpen. We zijn je dan ook zeer dankbaar. Daarom hebben we Club Red opgericht. Als donor ben je automatisch lid en kan je genieten van leuke acties en attenties. Welkom bij Club Red!

Geven en teruggeven

Samen met ongeveer 185.000 andere donoren draag je belangeloos je steentje bij aan de maatschappij. Je geeft ons bloed, plasma of bloedplaatjes. En wij willen je graag iets teruggeven. Dat doen we via onze Club Red. Elke donor is automatisch lid. Club Red is dan ook een van de grootste gemeenschappen van Vlaanderen!

Leuke acties en gesprekken

Geniet van de leuke acties van Club Red! Zo organiseren we elk jaar een groot Rode Kruisfeest. Een dag vol plezier voor jou en je gezin. Voor plasma- en bloedplaatjesdonoren hebben we leuke extra’s in petto, zoals Feest in de bioscoop en onze zomeractie. Onze events zijn een unieke gelegenheid om andere donoren te ontmoeten en ervaringen met elkaar uit te wisselen.
Hou onze kalender in de gaten!
We houden je op de hoogte van onze acties via e-mail of op de donatie zelf. Vul dus zeker je e-mail adres in tijdens je volgende donatie.

Stempelkaart

Plasma- en bloedplaatjesdonoren krijgen een stempelkaart. Hou deze kaart goed bij en neem ze mee telkens je plasma of bloedplaatjes gaat geven in je donorcentrum. Voor elke gift ontvang je een stempeltje. Met je stempelkaart heb je gratis toegang tot speciale acties en evenementen voor plasma- en bloedplaatjesdonoren.

Een nieuw extraatje bij een rond aantal giften!

Iedere donor zijn wij dankbaar, vanaf de allereerste gift! 70% van ons heeft ooit bloed nodig, slechts 3% geeft bloed. Wij kunnen onze voorraad alleen maar op peil houden dankzij die vele trouwe donoren die regelmatig hun vaste afspraak bij ons inplannen.
En die trouw mag beloond worden! Daarom hadden we tot op heden een huldigingssysteem met pins voor een rond aantal giften zoals de tiende, vijfentwintigste of de vijftigste donatie.
Maar tijden veranderen, ook bij Rode Kruis-Vlaanderen.
Daarom hebben we ons huldigingssysteem in een modern jasje gestoken en krijgen onze trouwe donoren nu afhankelijk van het aantal donaties extra dank u-bonnetjes, een fles Prosecco of een bioscoopticket. Natuurlijk krijgen al onze donoren naast deze huldigingen nog altijd een dank u-bonnetje bij iedere donatie. Dat kan je inruilen tegen kleine attenties. Een kleine uiting van onze grote dankbaarheid!

Bedankt voor je donatie

Bloed, plasma en bloedplaatjes doneren doe je op geheel vrijwillige basis en kunnen wij niet vergoeden. Toch zorgen we voor een kleine attentie om onze donoren te bedanken. Zo krijg je bij iedere donatie een dank u-bon die omgeruild kan worden voor verschillende attenties. Doneer je plasma of bloedplaatjes? Dan kan je in plaats van een dank u-bon ook een transportbon vragen.
Let op! Onrechtmatig verkregen dank-u-bonnen (bv. doorverkoop van deze bonnen) kunnen niet omgeruild worden.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Links
Waar Ontmoetingscentrum Oordegem
Dorp 29
9340 Oordegem (Lede)

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: dinsdag 26 januari 2021
Veel activiteiten zijn geannuleerd of uitgesteld en concertzalen, theaters, sportclubs ... sluiten even de deuren. Check voor de zekerheid bij de organisator. Intussen blijft UiTinVlaanderen je inspireren met met online concerten, voorstellingen en films.
Leeftijd 18+
Prijs gratis
Organisatie Rode Kruis Lede
Contact bloed@lede.rodekruis.be