U bent hier:

Bloedafname rode kruis (gaat door tijdens corona)

Lezing of congres Gezondheid en zorg

Bloedafname Rode Kruis
Jij kan zomaar het leven van iemand redden! Gewoon door bloed te geven. Het vraagt amper een klein uurtje van je tijd. Maak altijd een afspraak om te doneren. Ook voor de mobiele bloedinzamelingen moet je een afspraak maken. Dit kan telkens via donorportaal.rodekruis.be of via het gratis nummer 0800 777 00 (ma tem do: 9u tot 20u // vrij: 9 tot 18u // zat: 11u tot 18u).
De veiligheid van de donoren
De veiligheid van de donoren is altijd een topprioriteit van Rode Kruis, en dat is nu niet anders. Het spreekt voor zich dat de medewerkers alle hygiëne- en voorzorgsmaatregelen nauwkeurig opvolgen. Hiervoor neemt RK verschillende maatregelen. Lees ze hier na: https://www.rodekruis.be/.../waar-bloed-of-plasma-geven/
Er is tot op heden nog voor geen enkel respiratoir virus, inclusief coronavirussen en het griepvirus, aangetoond dat het overdragen kan worden via bloed. Bloed geven én krijgen is dus veilig.
Kom je doneren? draag dan een mondmasker.
Koorts, hoesten, keelpijn, verkouden, … in de laatste 14 dagen? Een gezinslid met COVID-19 of in contact geweest met (potentiële) coronapatiënten? Dan mag je nu NIET doneren!
Bovendien vragen we om niet-donoren (bv. kinderen) momenteel niet mee te brengen naar een donatie.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar SOCK (Sport Ontspanning Cultuur Kaprijke)
Molenstraat 28
9970 Kaprijke

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: maandag 4 januari 2021
Veel activiteiten zijn geannuleerd of uitgesteld en concertzalen, theaters, sportclubs ... sluiten even de deuren. Check voor de zekerheid bij de organisator. Intussen blijft UiTinVlaanderen je inspireren met met online concerten, voorstellingen en films.
Leeftijd 18+
Contact 0800 777 00