U bent hier:

Bijenzaak

Lezing of congres Milieu en natuur

Bijen zijn belangrijk voor onze voedselvoorziening en ze krijgen het moeilijk… Wat is er van aan? Wat kunnen we zelf doen? Wat doen we eraan als imker, als overheid, als particulier …? Tijdens deze bijenhappening presenteren we het bijenprobleem in een ruimer kader. Diverse sprekers gaan dieper in op het belang van bijen en de steeds grotere problemen waarmee ze te kampen krijgen.
Er worden heel wat voorstellen aangereikt om zelf te zorgen voor een bijenvriendelijke leefomgeving. Concrete voorbeelden illustreren de theorie. Aansluitend is er een panelgesprek met vraagstelling vanuit het publiek. Moderator: Peter Norro. Parallel is er een programma met verschillende workshops voor de kinderen. Programma (check de website voor de uitgebreide en actuele versie)
14 uur: officiële opening
14.15 uur: bijen in het kader van biodiversiteit en ecosysteemdiensten door Kris Struyf. Een verrassende kijk op bijen, bijenvriendelijk groenbeheer in openbare domeinen en in tuinen door Bart Vandepoele. Imkeren vanuit een natuurlijke invalshoek door Gino Bauw
15.45 uur: pauze
16 uur: praktijkvoorbeelden van de gemeente Knokke door Siska Willems. Voorstelling van de bijenvriendelijke maatregelen van de gemeente Beernem door schepen Claudio Saelens. Praktijkvoorbeelden uit de regio. Panelgesprek met vraagstelling vanuit het publiek en slotwoord
17.30 uur: bijenmarkt
Programma voor kinderen: tijdens de lezingen gaan er begeleide natuurworkshops
door voor kinderen van 4 t.e.m. 13 jaar:
14 tot 15.45 uur:
4 t.e.m. 7 jaar: Zoem Zoem, de geheime koffer
8 t.e.m. 10 jaar: hommels, bijen en wespen
11 t.e.m. 13 jaar: insectenhotels bouwen
16 tot 17.30 uur:
4 t.e.m. 7 jaar: dieren in de lente
8 t.e.m. 10 jaar: insectenhotels bouwen
11 t.e.m. 13 jaar: solitair of solidair

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Links
Waar theaterzaal/foyer van het PC St-Amandus
Reigerlostraat 10
8730 Beernem

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: zaterdag 25 april 2015
Veel activiteiten zijn geannuleerd of uitgesteld en concertzalen, theaters, sportclubs ... sluiten even de deuren. Check voor de zekerheid bij de organisator. Intussen blijft UiTinVlaanderen je inspireren met met online concerten, voorstellingen en films.
Prijs
lezingen: gratis - kinderen t.e.m. 13 jaar: workshops + materiaal (insectenhotel…): 5 euro/persoon. Vooraf inschrijvingen voor kinderactiviteiten vóór 18 april! Inschrijven voor de lezingen sterk aanbevolen.
€ 5,0
Reservaties Inschrijven
Contact bulskampveld@west-vlaanderen.be
050559100
Trefwoorden genieten van de natuur, bulskampveld