U bent hier:

Bij-zondere wandelzoektocht

In de maand juni kan je bij-zonder wandelen in onze stad. Tijdens een wandelzoektocht in het stadscentrum krijg je een heleboel tips om onze gevleugelde vrienden te helpen. Deelnemers die de bijencode kraken maken kans op een leuke prijs.
De jongste jaren is de bijensterfte zeer hoog, en dat is slecht nieuws voor onze planten, bomen en struiken. De Bijenwerkgroep bundelde samen met het Departement Omgeving allerlei tips waarmee je de bijenpopulatie een duwtje in de rug kan geven. Die tips goten ze in een wandelzoektocht in ons centrum, samen met doe-opdrachtjes voor de allerjongste wandelaars. Respecteer de social distancingsregels tijdens je wandeling.

- Je kan vrij starten tussen 31 mei en 30 juni.
- Download het deelnameformulier en plan via www.diksmuide.be/leefmilieu. Voor de jongsten is er de bijenbingo.
Niet in de mogelijkheid om zelf alles af te drukken? Bij de dienst Toerisme haal je makkelijk een papieren exemplaar af.
- De wandeling is 6 km lang, rolstoel- en buggytoegankelijk, en je kan ‘m in etappes afleggen.
- Deponeer je antwoordformulier in de rode brievenbus aan het stadhuis voor 5 juli. Elke deelnemer ontvangt achteraf een zakje blijebijenbloemenzaad. Bovendien worden 10 exemplaren van het "Zakboek voor de bijentuin" verloot en 20 postersets.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Links
Waar Stadscentrum
Grote Markt 6
8600 Diksmuide

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 31 mei 2020 tot 30 juni 2020
Prijs
Basistarief: 0,00 €
gratis
Contact milieu@diksmuide.be
051/793140
Trefwoorden Wandelzoektocht, quiz