U bent hier:

Bezoek Museum Mayer van den Bergh

Begeleide uitstap of rondleiding Kunst en kunsteducatie

Geleid bezoek met gids. Deelnameprijs is voor de gids. Inkom voor museum ter plaatse te betalen aan groepstarief van 6 euro.
Reservatie verplicht. Maximum 15 deelnemers. Betaling via BE18 4137 2050 7165 van Kon. Heemkring Hoghescote.
Het Museum Mayer van den Bergh is een echt Bruegelmuseum, met werk van verschillende generaties. Maak kennis met de familie en natuurlijk met de onnavolgbare meester die Pieter Bruegel de Oude was.
Pieter Bruegel de Oude, zijn zonen Pieter de Jonge en Jan, David Teniers... De familie Bruegel is zeer aanwezig in de collectie. De oude Bruegel was een favoriet van Fritz Mayer van den Bergh, toen dat nog lang niet vanzelfsprekend was.
Ontdek de familiegeschiedenis en natuurlijk de werken van stamvader Pieter de Oude. ‘Dulle Griet’ zal u nooit meer loslaten.
Dulle Griet van Pieter Bruegel de Oude (foto bovenaan uit Wikimedia) heeft een bewogen reis achter de rug. In 2017 vertrok ze naar het Koninklijk Instituut voor het Kunst-patrimonium in Brussel voor onderzoek en restauratie. Daarna reisde ze door naar Wenen waar ze schitterde in ‘Bruegel’, een grote overzichts
tentoonstelling die het startschot gaf voor de festiviteiten in 2019 rond 450 jaar Bruegel. Nu, bijna twee jaar later, is ze terug thuis en kan je het prachtig gerestaureerde topstuk bewonderen.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Museum Mayer van den Bergh
Lange Gasthuisstraat 19
2000 Antwerpen

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: vrijdag 13 september 2019
Leeftijd 18+
Prijs
Basistarief: 8,00 €; Leden: 6,00 €
€ 8,0
Reservaties
Organisatie Koninklijke Heemkring Hoghescote
Contact 036057989
Links
Trefwoorden Vlaamse Meesters