U bent hier:

Bezoek het Museum Hof Van Busleyden

+1 punt

Tentoonstelling Meerdere kunstvormen

Welkom in het Museum Hof van Busleyden!
Treed binnen in dit groots en prachtig renaissance-stadspaleis in Mechelen, de hoofdstad van de Bourgondische Nederlanden. Stap in de voetsporen van Hiëronymus van Busleyden, Margareta Van Oostenrijk, Erasmus en Thomas More. Wissel ideeën uit en sta stil bij een wereld in verandering, net als toen.

In de vijftiende en zestiende eeuw gaat de wereld open. Je voelt de sensatie van een nieuwe tijd, de renaissance, waarin de mens centraal staat. Tijden waarin alles lijkt te veranderen. Dit huis is vandaag opnieuw een plaats van ontmoeting en gesprekken, een broedplaats van ideeën en een verzamelplek van kunst.

Beleef de verrassende Bourgondische geschiedenis en dring steeds dieper door in het Hof van Busleyden, met zijn schatten en verhalen. Je ontdekt hoe Bourgondiërs naar de stad keken, hoe ze met macht omgingen, en wat voor hen meesterschap en vakmanschap betekenden. Je beweegt van levendige en drukke ruimtes naar meer private en verstilde plekken. Je gaat mee op zoek naar de echte Margareta en staat oog in oog met de intrigerende en kwetsbare Besloten Hofjes.

In dit museum blikken we terug op de glorieuze geschiedenis van de stad en kijken we samen vooruit naar de toekomst. Reis heen en weer tussen toen en nu. Experimenteer en treed in dialoog met het museum en zijn altijd wisselende collectie. Het verhaal is nooit af.

Info

Waar Museum Hof van Busleyden
Sint-Janstraat 2a
2800 Mechelen

Hoe geraak ik hier?

Prijs
Basistarief: 11,00 €; Mechelaars, groepen, kortinghouders (zie site): 9,00 €; Mensen met een beperking: 7,00 €; 13-26 jaar: 5,00 €; Kinderen tot 12 jaar, kaarthouders (zie site): 0,00 €

€ 11,0

Kansentarief voor UiTPAS Mechelen: € 2,0

UiTPAS Spaar hier een UiTPAS-punt
Organisatie Museum Hof Van Busleyden
Contact 015 29 40 30
Links
Trefwoorden wijk__centrum, museumpassmusees, museumpas

Heb je al een Museumpas?

Met je museumpas bezoek je deze expo gratis of met een fikse korting.

Ontdek 'm hier!

UiTPAS

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Haal nu je UiTPAS