U bent hier:

Bezoek de Steenovens met een gratis audiotour

Benieuwd naar de verhalen van de eeuwenoude site de Steenovens? Kom de kunstfoto's ontdekken in de minitentoonstelling en luister met de audioguide naar de verhalen van de vroegere bewoners van deze mysterieuze plek. De audioguides en je bezoek moet je op voorhand reserveren. Een belevenis! KVNS blaast de site nieuw leven in, samen met haar partners.
De historische site de Steenovens heeft een lange geschiedenis en vertelt je boeiende verhalen. Al in de 16de eeuw werden hier bakstenen gebakken in veldovens. Vanaf de 18de eeuw was de Steenovens een bruisend economisch centrum met een veerdienst, blekerij, herberg en boerderij. Nadat de laatste bewoners in de vorige eeuw de deuren voor de laatste keer dicht deden, raakten de gebouwen in verval. Wat ooit een plaats was vol activiteit en leven, werd een vergeten oase van rust vlakbij de Schelde.
Benieuwd naar de verhalen van de vroegere bewoners, hoe mens en landschap elkaar beïnvloedden en hoe de site stilaan heropbloeit? Gezinnen kunnen de site bezoeken met een gratis audiotour. Op de Steenovens ontdekken ze een fototentoonstelling die hen verder wegwijs maakt.
Ook voor lagere scholen en groepen zijn er gratis educatieve pakketten.
Opgelet: vooraf reserveren is noodzakelijk. Je vindt alle info op www.steenovens.be

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar De Steenovens in Sint-Amands
Kuitegemstraat 120
2890 Sint-Amands (Puurs-Sint-Amands)
Wanneer
  • Maandag - zondag
Prijs gratis
Links
Trefwoorden Toerisme