U bent hier:

Bezoek de Electrabelsite (Interescaut) in Schelle

6 jaar

De Electrabelsite in Schelle, of ook wel den Interescaut, ging van start in 1930 en was ooit de grootste productie-eenheid van elektriciteit in Europa.
Intussen staan de gebouwen bijna 20 jaar leeg en er wordt volop gezocht naar een herbestemming met oog voor het cultuurhistorische erfgoed.

Open Monumentendag is de perfecte aanleiding om de rijke geschiedenis van de site, de esthetiek ervan en haar toekomst in de kijker te plaatsen.

Er zijn rondleidingen op de site voorzien om 10u, 11u, 12u, 13u, 14u, 15u, 16u en 17u. Je kan je op de dag zelf aan de infobalie inschrijven.

Ook Natuurpunt is van de partij en voorziet een wandeling om 11u en 15u naar het nabijgelegen gebied Maaienhoek, dat door hen beheerd wordt. Ook hiervoor kan je je ter plaatse inschrijven bij de infobalie.

De hele dag vinden er voor kinderen tussen 6 en 12 jaar rappelworkshops plaats in de voormalige machinezaal. Onder begeleiding van ervaren monumentenwachters kunnen de kinderen op die manier ontdekken hoe een monument geïnspecteerd wordt.

---------------------------------------------------------------------------------------------------
Kom met de fiets en maak gebruik van de grote fietsenstalling bij de ingang van de Electrabelsite. De site ligt tussen de knooppunten 30 en 34. Plan je fietsroute op www.fietsnet.be.

Kom je toch met de auto? Hou dan rekening met wegenwerken in de omgeving. Maak gebruik van Google Maps of Waze om te navigeren en vertrouw niet op je GPS. Google Maps en Waze houden beide rekening met de wegomleidingen.

Parkeren kan op de parking van de Electrabelsite. Denk aan onze buren en parkeer niet in de omliggende straten!

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Links
Waar Voormalige Electrabelsite/Interescaut
Alexander Wuststraat 2
2627 Schelle

Hoe geraak ik hier?

Sommige activiteiten gaan mogelijk niet door omwille van corona-maatregelen. Kijk even op de site van de organisator.
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: zondag 8 september 2019
Leeftijd 6+
Prijs
Basistarief: 0,00 €
gratis
Organisatie IVEBICA Hemiksem-Schelle-Niel
Contact cultuur@ivebica.be
03 871 98 24
Trefwoorden IVEBICA, Open Monumentendag 2019, ook voor kinderen, omd-2019-official, Uitzonderlijk open, Herbestemming en restauratie, Industrieel erfgoed, Landschappelijk erfgoed, eerstedeelname-locatie-2019
UiTmetVlieg.be

Ontdek wat de Bende Van Vlieg hiervan vindt of geef zelf je mening over Bezoek de Electrabelsite (Interescaut) in Schelle op UiTmetVlieg.be