U bent hier:

Bezoek de Bibliotheektoren van Leuven

Sinds 2014 is de toren van de universiteitsbibliotheek - een van de belangrijkste landmarks van Leuven permanent ontsloten en toegankelijk voor het publiek. Na een steile klim van ca. 300 trappen langs een fototentoonstelling over de geschiedenis van de Universiteitsbibliotheek, word je beloond met een prachtig panoramisch uitzicht
De toren van de universiteitsbibliotheek is permanent ontsloten voor het publiek en dit zowel voor individuele bezoekers als voor groepen.
Op een evocatieve en innovatieve manier zal de verwoesting en de wederopbouw van de stad Leuven naar aanleiding van de herdenking van het begin van de Eerste Wereldoorlog zichtbaar gemaakt worden in het gesloten deel van de toren.
Op deze manier wordt de steile klim onderbroken. Hoogtepunt van het bezoek is het buitenbezoek van de toren, waarbij de bezoeker kan genieten van een uniek zicht op de stad.

De toren zal vanaf 6 januari elke dag geopend zijn van 10.00 tot 17.00 uur
Op dinsdag en donderdag van 13.00 tot 17.00 uur (in de voormiddag enkel voor groepen)
Gesloten op feest- en brugdagen van begin november tot eind februari

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Universiteitsbibliotheek
Mgr Ladeuzeplein 21
3000 Leuven

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
  • Maandag - zondag
Prijs
€ 5 voor Leuvenaars, stadsgidsen, studenten, houders van een geldig NMBS-ticket of -pass, KU Leuven cultuurkaarthouders, personeel provincie Vlaams-Brabant, stad Leuven en KU Leuven.Gratis voor kinderen tot 12 jaar.€ 16 voor het ILUVLeuven combiticket (bezoek Bibliotheektoren, stadhuis, M - Museum Leuven en M - Schatkamer van Sint-Pieter.Tickets ook verkrijgbaar bij Toerisme Leuven (Naamsestraat 3) en M-Museum Leuven (Leopold Vanderkelenstraat 28).
€ 7,0
Organisatie Toerisme Leuven - Visit Leuven
Contact bibliotheektoren@leuven.be
Links
Trefwoorden bibliotheektoren