U bent hier:

Bezoek aan Fabriek Energiek en de Zonneberg met workshop

In de wijk Klein-Rusland opende in 2018 een nieuw educatief centrum over duurzame energie: Fabriek Energiek. Het centrum ligt aan het grootste zonnepanelenpark van de Benelux. Wij organiseren een fantastische rondleiding voor volwassenen en kinderen!
Het centrum ligt aan de voet van de Zonneberg. Ontdek hoe deze gipsstort zich ontwikkelde tot het grootste zonnepanelenpark van de Benelux. En hoe de Zonneberg via waterstofgas een koploper wil blijven in de energietransitie. Door klimaatzorgen, milieuproblemen en krimpende olievoorraden zien we vandaag overal de nood tot verandering. Hoe verloopt deze energietransitie en wat kunnen we zelf doen?

Laat u tussendoor niet verrassen door schapen of buizerds op de Zonneberg en geniet op ruim 40 meter hoogte van een uniek uitzicht over het Meetjesland en het Waasland. Kom al doende de markante geschiedenis van de wijk Klein-Rusland of het kanaal Gent-Terneuzen te weten.

Terwijl de volwassenen met de gids op pad vertrekken, gaan de kinderen van 8 tot 12 jaar eerst aan de slag met wind. De workshop Windkracht verkent hoe we de kracht van de wind kunnen gebruiken en waarvoor. Ook bouwen we zelf verschillende molens en vliegers, die we uittesten op de winderige flanken van de Zonneberg.

Na de wandeling en de workshop sluiten we af met een drankje. Draag stevige schoenen en voldoende warme kledij. Beide groepen beklimmen en bezoeken ook het zonnepanelenpark op de Zonneberg.

Reken op een 3-tal uur voor deze wandeling. Deelname aan deze wandeling is gratis, maar reservatie via info@meetjeslandsegidsen.be is verplicht! Vermeld zeker wie deelneemt aan de wandeling en wie aan de workshop Windkracht (kinderen 8-12 jaar).

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Fabriek Energiek
Achille De Clercqlaan 9
9060 Zelzate

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: zondag 17 maart 2019
Prijs
Basistarief: 0,00 €
gratis
Reservaties
Trefwoorden UiTinMijnRegio