U bent hier:

Bezoek aan AfricaMuseum en Plantentuin Meise (VOLZET°

Begeleide uitstap of rondleiding Gezondheid en zorg

De multiculturele uitstap met Marbol brengt ons dit jaar naar het vernieuwde AfricaMuseum in Tervuren, waar een gids ons wegwijs maakt in ‘Een complex en gedeeld verleden’. In de namiddag brengen we een bezoek aan de Plantentuin van Meise, één van de grootste botanische tuinen ter wereld, met als attracties het gerenoveerde Plantenpaleis uit Expojaar 1958 met 10.000 tropische en subtropische plantensoorten, de Balatserre uit 1854, de ommuurde tuin van rond 1800, en het kasteel van Boechout.

De multiculturele uitstap met Marbol brengt ons dit jaar naar het vernieuwde AfricaMuseum in Tervuren, waar een gids ons wegwijs maakt in ‘Een complex en gedeeld verleden’. In de namiddag brengen we een bezoek aan de Plantentuin van Meise, één van de grootste botanische tuinen ter wereld, met als attracties het gerenoveerde Plantenpaleis uit Expojaar 1958 met 10.000 tropische en subtropische plantensoorten, de Balatserre uit 1854, de ommuurde tuin van rond 1800, en het kasteel van Boechout, ooit de woonst van de keizerin van Mexico. Picknick mogelijkheid op het binnenplein van het Pachthof, het terras van de Oranjerie, of op de gazons. We sluiten de namiddag af met een lunch in de Orangerie.
Vertrek op de parking van vc De Kruierie om 9 uur, terug in Balen rond 20 uur.
Mee te nemen: picknick voor ’s middags en water voor onderweg; indien beschikbaar: Lerarenkaart, studentenkaart, lidkaart Natuurpunt, Museumpass, BrusselsCard.
Inbegrepen in het aanbod: busreis, inkom AfricaMuseum en Plantentuin, gidsing in het AfricaMuseum, en maaltijd in de late namiddag.

Inschrijving, ten laatste op 23 mei, met aanduiding maaltijdkeuze vlees/kip/vegetarisch:
• Huisbereid rundsstoofvlees met abdijbier ‘Floreffe Prima Melior’, frietjes met sla en huisgebak
• Huisbereid koninginnenhapje (vol au vent), frietjes met sla en huisgebak
• Vegetarische pasta met brood en huisgebak

 

Je kan niet meer inschrijven. Alle plaatsen zijn ingenomen.

Info

Waar Parking VC de Kruierie
Bevrijdingsstraat 1
2490 Balen
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: zaterdag 1 juni 2019
Leeftijd 18+
Prijs € 25,0
Reservaties
Organisatie Dienst mondiale samenwerking i.s.m. Marbol