U bent hier:

Bewust bewegen (open avond)

Cursus of workshop Dance

1 WE (ORVAL) OF OPEN AVONDEN (ANTWERPEN)
Dans voor iedereen! We oefenen in wakker, flexibel, open en aanwezig zijn.

Via de 5 ritmes dans oefenen we om telkens een andere rol op te nemen, om van moment tot moment te veranderen.
 We verkennen onze mogelijkheden en onderzoeken wie het is die in dit lichaam woont. Stap voor stap ontdekken we meer bewegingsvrijheid en meer reactievrijheid. We gaan onze emoties als bondgenoten ervaren en daardoor verruimen we onze expressiemogelijkheden. We vergroten we onze creativiteit en worden milder voor onszelf en voor anderen.

De 5 ritmes zijn een eenvoudige dansmeditatie, hier en nu, een dansvorm die geschikt is voor iedereen (het gaat niet om de juiste passen, getrainde spieren of uiterlijk vertoon maar om de expressie van ons unieke zelf). Het dansen van de ritmes geeft je energie, brengt je in balans en verbetert je conditie (zowel fysiek als psychisch) en je voelt je achteraf altijd lichter.
De 5 ritmes (vloeiend, staccato, chaos, lyrisch en stilte) zijn als een golf, één doorgaande stroom van energie; ieder ritme vloeit over in het volgende. De dans van de ritmes is een weg, een oefening.
Als danser zoek je naar heelheid, healing, integratie van lichaam, hart en ziel. Dat wordt zichtbaar in de dans, telkens opnieuw, telkens anders.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Oost West Centrum
Van Schoonbekestraat 148
2018 Antwerpen 18

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: woensdag 25 september 2019
Prijs
Basistarief: 16,00 €
€ 16,0
Reservaties
Organisatie Oost West Centrum
Trefwoorden Dans