Winnaar Olense Kartoenale
1 sep - 28 sep
Afgelopen

Bewonder de Olense Kartoenale in onze bibliotheek

Bibliotheek GrobbendonkAstridplein 3, 2280 Grobbendonk
Tentoonstelling
Geschikt voor alle leeftijden

Info

De 34 ste editie van de internationale cartoonwedstrijd ‘Olense Kartoenale’ had dit jaar als hoofdthema ‘het hiernamaals’. Het thema van Amnesty International was ‘recht op vrije meningsuiting. Via deze wedstrijd werden cartoonisten over heel de wereld uitgedaagd om beide thema’s zo origineel mogelijk in beeld te brengen.

Internationale cartoonwedstrijd

Maar liefst 404 cartoonisten uit 61 verschillende landen gingen creatief aan de slag met de thema’s. Dit leverde 1.567 cartoons op waaruit een deskundige jury uiteindelijk de winnaars koos.

Winnaars

De hoofdprijs ging dit jaar naar Darko Zlousic uit Kroatië. Darko was samen met zijn echtgenote aanwezig op de prijsuitreiking om zijn prijs in ontvangst te nemen. De tweede prijs was voor Ilya Katz uit Israël. Ook Ilya reisde af naar Olen om, samen met zijn vader Grigori, een eveneens bekende cartoonist en deelnemer van de Kartoenale, zijn prijs in ontvangst te nemen. De prijs van Amnesty International werd weggekaapt door de Colombiaan Ramiro Zapata.

In de jeugdcategorie ging de prijs voor de beste internationale inzending naar Hoda Wesam Khalil. Deze 13- jarige talentvolle cartooniste uit Egypte won al verschillende internationale prijzen. Net als in 2019 en 2021 won Wolfgang De Bont uit Herentals de prijs voor beste Belgische inzending.

In september kan je de cartoons komen bewonderen in de bibliotheek van Grobbendonk. Vrije ingang tijdens de openingsuren van de bib.
 

Wanneer?

tot en met
Afgelopen

Geschikt voor

Georganiseerd door

Prijzen en voordelen

BasistariefGratis
UiTPASKansentarief met UiTPAS Kempen Gratis

UiTPAS-Punten

Spaar hier een punt en geniet van deze voordelen: