U bent hier:

bewasemde kamers

Tentoonstelling Fotografie

De fotoreeks “BEWASEMDE KAMERS” ontstond in Costa Rica. Tijdens een tocht met fotoclubvrienden in het Park Manuel Antonio belandde een van Pauls fotolenzen in het water. Zelfs na uren drogen onder de airco bleef de “lenskamer” wazig, bewasemd.
Als kind kreeg Paul al vroeg een camera in de handen gestopt door zijn vader die onderwijzer was. Hij leerde ook foto’s ontwikkelen in de DOKA. Op de leeftijd van 6 jaar behaalde hij een eerste prijs in de Gevaert Fotowedstrijd voor de jeugd. Zijn eerste dia’s maakte hij op  Expo ‘58. Toch werd hij geen  fotograaf, maar apotheker. ‘s Avonds volgde Paul kunstonderwijs en behaalde het diploma Hoger Middelbaar Tekenen-Schilderen en later dat van Hoger Middelbaar Vrije Grafiek, beide gevolgd door tentoonstellingen. Hij tekende ook vele jaren naar model. Fotograferen deed hij vooral met het gezin op reis. Tijdens een cursus Photoshop werd hij besmet met het digitale fotovirus DFV. De laatste 5 jaar werkte hij koortsachtig (DFV) aan verbetering (fotograferen) en verfijning (nabewerken) van zijn fotografische expressie.
De fotoreeks “BEWASEMDE KAMERS” ontstond in Costa Rica. Tijdens een tocht met fotoclubvrienden in het Park Manuel Antonio belandde een van Pauls fotolenzen in het water. Zelfs na uren drogen onder de airco bleef de “lenskamer” wazig, bewasemd. Toen hij die lens op zijn camera klikte en een foto maakte, stelde hij vast dat het zonlicht, dat door de gordijnen binnensijpelde voor fascinerende “lichtbellen” zorgde. In het besef van de kortstondigheid van mooie dingen, maakte hij, snel en bezeten, 50 foto’s van zijn  “bewasemde” hotelkamer. Dan gaf zijn lens definitief de geest. Maar die geest leeft nu verder in 50 poëtische foto’s.


De tentoonstelling is elke dag open van 9 tot 20 uur.
Op feestdagen is de tentoonstelling gesloten.
niet te bezichtigen tussen 6 juli en 5 augustus.

Info

Waar GC de Zandloper
Kaasmarkt 75
1780 Wemmel

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 27 juni 2018 tot 3 september 2018
Leeftijd 18+
Prijs gratis
Organisatie de zandloper
Links

Taaliconen

Deze activiteit is ook interessant als je geen of niet zo veel Nederlands spreekt. Meer info
Trefwoorden één taalicoon