U bent hier:

Bewasemde Kamers - Fotografiecircuit Vlaanderen

Tentoonstelling Fotografie

De fotoreeks "BEWASEMDE KAMERS" ontstond in Costa Rica. Tijdens een tocht met fotoclubvrienden in het Park Manuel Antonio belandde een van Pauls fotolenzen in het water. Zelfs na uren drogen onder de airco bleef de "lenskamer" wazig, bewasemd.
Als kind kreeg Paul al vroeg een camera in de handen gestopt door zijn vader die onderwijzer was. Hij leerde ook foto's ontwikkelen in de DOKA. Op de leeftijd van 6 jaar behaalde hij een eerste prijs in de Gevaert Fotowedstrijd voor de jeugd. Zijn eerste dia's maakte hij op Expo '58. Toch werd hij geen fotograaf, maar apotheker. 's Avonds volgde Paul kunstonderwijs en behaalde het diploma Hoger Middelbaar Tekenen-Schilderen en later dat van Hoger Middelbaar Vrije Grafiek, beide gevolgd door tentoonstellingen. Hij tekende ook vele jaren naar model. Fotograferen deed hij vooral met het gezin op reis. Tijdens een cursus Photoshop werd hij besmet met het digitale fotovirus DFV. De laatste 5 jaar werkte hij koortsachtig (DFV) aan verbetering (fotograferen) en verfijning (nabewerken) van zijn fotografische expressie.

De fotoreeks "BEWASEMDE KAMERS" ontstond in Costa Rica. Tijdens een tocht met fotoclubvrienden in het Park Manuel Antonio belandde een van Pauls fotolenzen in het water. Zelfs na uren drogen onder de airco bleef de "lenskamer" wazig, bewasemd. Toen hij die lens op zijn camera klikte en een foto maakte, stelde hij vast dat het zonlicht, dat door de gordijnen binnensijpelde voor fascinerende "lichtbellen" zorgde. In het besef van de kortstondigheid van mooie dingen, maakte hij, snel en bezeten, 50 foto's van zijn "bewasemde" hotelkamer. Dan gaf zijn lens definitief de geest. Maar die geest leeft nu verder in 50 poëtische foto's.

Info

Waar cc Sint-Niklaas - Zwijgershoek

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 25 april 2018 tot 28 mei 2018
Reservaties
  • Bel naar 03 454 35 06
Organisatie cc sint-niklaas
Contact dekeyzerwaumans@gmail.com
Links