U bent hier:

Best Pittig Diksmuide - Ghostbusters

Rouwen, het is een proces waar we vroeg of laat allemaal eens door moeten. Maar wat als je er dagelijks mee in contact komt? Dit keer geen toeters en bellen bij Best Pittig Diksmuide maar een sereen bedrijfsbezoek bij Cornelis Uitvaartzorg met een luchtige afsluiter…
Cornelis Uitvaartzorg is een vaste waarde in de Westhoek, reeds 4 generaties lang zijn ze actief in de uitvaartverzorging. Kom op woensdag 23 oktober mee een kijkje nemen achter de schermen van dit familiebedrijf. Michiel ontvangt ons met open armen voor een rondleiding en geeft je een antwoord op al je vragen.

Na het bedrijfsbezoek bij Cornelis Uitvaartzorg stappen we de duistere geschiedenis van Diksmuide in met stadsgids Kathleen Haeve. Europa was ooit helemaal in de ban van de hekserij. Van de 15de en 18de eeuw leidde de hevige schrik voor hekserij tot grote heksenvervolgingen. Duizenden vrouwen én mannen werden er op basis van geruchten en roddels van beschuldigd een heks te zijn. Deze vermeende heksen werden vervolgens gevangengenomen, gemarteld en gefolterd tot ze bekenden dat ze omgang hadden met de duivel en deelnamen aan heksensabbats. Onder dwang verraadden velen van hen ook zogenaamde collega's. De meeste beschuldigden stierven uiteindelijk een tragische dood op de brandstapel. Ook in Diksmuide kwamen in die eeuwen enkele tientallen vrouwen die verdacht werden van hekserij op de brandstapel aan hun einde. De bekendste heks die in Diksmuide geleefd heeft, was Thaene Haezens. Ga mee op pad en laat je meeslepen door deze sinistere geschiedenis.

We beloven je een avond waar je meer dan eens een rilling van zal krijgen, maar je zeker niet mag missen!

WAT//
Ghostbusters
Bedrijfsbezoek aan Cornelis Uitvaartzorg gevolgd door een heksenwandeling in eigen stad met een passend opwarmertje.

WAAR//
Cornelis Uitvaartzorg, Woumenweg 26 te Diksmuide

WANNEER//
Woensdag 23-10-2019
Verzamelen vanaf 19u00, we starten stipt om 19u30.

PRIJS//
€ 20 voor Best Pittig leden
€ 30 voor niet-leden

TIP//
Breng een zaklamp mee.

INSCHRIJVEN//
Mail naar bestpittigdiksmuide@gmail.com of contacteer ons via Facebook. Na bevestiging van ons en mits overschrijving van het bedrag met vermelding van je naam: IBAN: BE04 0689 0739 6631 is je inschrijving geldig. Annulaties na 17.10.2019 worden niet meer terugbetaald.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Uitvaartcentrum Cornelis
Woumenweg 26
8600 Diksmuide

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: woensdag 23 oktober 2019
Prijs
Basistarief: 30,00 €; Leden: 20,00 €
€ 30,0
Reservaties
Organisatie Best Pittig Diksmuide
Contact 0472730658
Links