U bent hier:

Benifietconcert pianist Ben Roels ten voordele van CODA Palliatieve Zorg

Concert Klassieke muziek

Benefieconcert ten voordele van CODA Hospice Wuustwezel. Pianist Ben Roels speelt werken van Beethoven (Waldsteinsonate), Liszt, Schubert en Chopin.Reserveren door storting ten name van CODA op rek. BE63 7330 2085 2808 met vermelding ‘Ben Roels’.De inkomkaarten worden toegestuurd na ontvangst van uw betaling.Info & reservaties toegangskaarten :tel. 03.658.68.78 tussen 9 en 10 u. of nà 19 u.
Pianorecital Ben Roels
Het jaarlijkse pianorecital van Ben Roels ten voordele van het Coda Hospice, is ondertussen uitgegroeid tot een gewaardeerde traditie. Ieder jaar opnieuw weet Ben zijn publiek te begeesteren met z’n gekende enthousiasme en virtuositeit. Al wie er de voorbije jaren bij was zal zich de mooie concertprogramma’s herinneren met werken van o.a. Beethoven, Chopin, Liszt, Mozart en Ravel.
Op 11 oktober a.s. zal Ben Roels in de kerk van de Priorij Regina Pacis, Sint Amelbergalei 35 in Schotenhof, Schoten opnieuw een pianorecital spelen ten voordele van Coda. De organisatie is zoals de voorbije jaren in samenwerking met de Vereniging Schotenhof vzw.
Muziekliefhebbers en sympathisanten van CODA die het pianoconcert van Ben ook dit jaar willen bijwonen, worden aangeraden hun plaatsen reeds te reserveren, door storting ten name van CODA op rek. BE63 7330 2085 2808 met vermelding ‘Ben Roels’.
De inkomkaarten worden toegestuurd na ontvangst van uw betaling.
Info & reservaties toegangskaarten :
tel. 03.658.68.78
tussen 9 en 10 u. of nà 19 uBEN ROELS

Ben Roels houdt ervan om in de muziek het innige, de diepe emotie, de rust en de eenvoud op te zoeken. Geheel naar binnen gekeerd tracht hij de juiste klankkleur en emotie te vinden die bij deze muziek passen. Niets is echter zo moeilijk als het verklanken van eenvoud. Zoals een dichter op zoek gaat naar de juiste woorden en fraseringen, wil Ben zijn verhaal in klank omzetten. De piano moet zingen en de pianist brengt die stem tot bij de toehoorders.


Belgisch pianist Ben Roels studeerde aan het Koninklijk Vlaams Conservatorium van Antwerpen bij Jozef De Beenhouwer en Pascal Sigrist en behaalde het ‘Master Diploma’ met grote onderscheiding. Hij vervolmaakte zijn opleiding bij Leon Fleischer, Eliane Rodrigues en Lionel Bowman. Aan de ‘Ecole Normale de Musique de Paris Alfred Cortot’ behaalde Ben Roels het ‘Diplôme Supérieur de Piano’ in de klas van de Franse pianiste en Liszt vertolkster
France Clidat. Hij maakte zijn concertdebuut met het 2de pianoconcerto van Sergei Rachmaninov. Sindsdien breidde hij zijn repertoire uit met concerti van o.a. Mozart,
Van Beethoven, Chopin, Liszt, Shostakovitch, Gershwin en Addinsell.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Priorij Regina Pacis Schoten,
Sint Amelbergalei 35
2900 Schoten

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: vrijdag 11 oktober 2013
Prijs
Jongeren tot 18 jaar: 6 euro
€ 16,0
Reservaties
  • Bel naar 036586878
Links
Trefwoorden Chopin, Beethoven, Ben Roels, Schoten, Liszt, pianorecital, pianist, Coda