Tot 23 mei 2020

Belpop Bonanza Westhoek - Jan Delvaux en DJ Bobby Ewing

Waar?

Het Perron - Theaterzaal

Fochlaan 1
8900 Ieper

Wanneer?

Prijs

Basistarief: €22.00

Kansentarief met UiTPAS: €4.50

Over deze activiteit

De muzikale geschiedenis van Ieper, Heuvelland en Poperinge volgens Jan Delvaux en DJ Bobby Ewing

De muzikale geschiedenis van de Westhoek is groot en bijzonder. De hoogste tijd om die rijkdom in kaart te brengen. Dan is er maar één adres: Belpop Bonanza. Dat is de wereld van Jan Delvaux en Jimmy Dewit a.k.a. DJ Bobby Ewing. Twee olijke muziekfreaks met een specialisatie in Belgische popmuziek.

Jan Delvaux vertelt al jaren markante Belgenverhalen op Radio 1 en werkte mee aan ‘Belpop’ op Canvas. Jimmy Dewit is de muzikale spil van Discobar Galaxie en maakt soundtracks. Samen zijn ze Belpop Bonanza en maken ze theater en televisie over de geschiedenis van de lichte muziek uit eigen land. De twee gaan op zoek naar sterke en merkwaardige verhalen die ze aankleden met muziek, foto’s en bewegend beeld. De saus is humor. Heel veel humor. Belpop Bonanza loopt sinds 2013 en kent een stijgend succes. De jongste en vierde theatershow Belpop Bonanza Quattro was goed voor 60 voorstellingen en bijna 25.000 toeschouwers.  

Delvaux en Dewit gaan bij elke show een stap verder. Nu beginnen ze aan hun allergrootste avontuur: maatwerk. Belpop is overal. Elke gemeente groot en klein heeft een schat aan verhalen. Bovendien is popmuziek het nieuwe erfgoed. Overal in het land wordt de eigen muzikale geschiedenis druk gedocumenteerd. En dus gaat Belpop Bonanza van nationaal naar lokaal.

Belpop Bonanza Westhoek wordt een theatershow over de muzikale geschiedenis van de Westhoek. Meer bepaald over de geschiedenis van Heuvelland, Ieper, Langemark, Mesen, Poperinge, Vleteren en Zonnebeke. Is daar wel iets te vinden? Vraag dat maar aan Metallica en Motörhead. Of aan John Cale en Nick Cave.

Moet dat zonodig uitgespit worden door twee ‘buitenstaanders’? De mooiste lof komt altijd van een ander. En wie weet wat er bovenkomt als je twee onbevangen ontdekkingsreizigers op pad stuurt…

Belpop Bonanza Westhoek wordt een spannende, grappige en entertainende revue. Een muzikaal geschenk voor het zuidwesten van West-Vlaanderen...

This is the sound of the Westhoek!

In de kijker

Antwerp Art Weekend: moderne kunst over de hele stad

Verder lezen 

7 musea met een terras

Verder lezen 

7x met je hoofd in de wolken

Verder lezen 

9x wonderlijke machines ontdekken met kinderen

Verder lezen 

5 musea met een meeslepende audiogids

Verder lezen 

7 musea over harde werkers

Verder lezen 

Bewonder de beroepen van vroeger

Verder lezen 

Vuurdoop Festival: zes muziektalenten voor 2021

Verder lezen 

5 tips voor dit weekend

Verder lezen 

5 evenementen voor fans van film

Verder lezen 

7 vrolijke lentewandelingen

Verder lezen