van tot

Belpop Bonanza #2820: muzikaal fietsparcours door Bonheiden-Rijmenam

Waar?

Domein Krankhoeve

Grote Doelstraat z/n
2820 BONHEIDEN

Wanneer?

tot

Prijs

Basistarief: Gratis

Over deze activiteit

De muzikale geschiedenis van Bonheiden – Rijmenam is groot en bijzonder. De hoogste tijd om die rijkdom in kaart te brengen. En dan is er maar één adres: Belpop Bonanza. Dat is de wereld van Jan Delvaux en Jimmy Dewit (DJ Bobby Ewing). Twee olijke muziekfreaks met een specialisatie in Belgische popmuziek. Zij nemen je mee langs 10 plekken waar ze tekst en uitleg geven bij de mooiste verhalen over Bonheiden – Rijmenam.

Toen er door de coronacrisis ook in Bonheiden-Rijmenam een heleboel geplande culturele zomerevenementen (bv. ZomerZondagen, Rijmrock,...) in 2020 niet konden plaatsvinden, hebben Rijmrock & GC ’t Blikveld de handen in elkaar geslagen om met de financiële steun van het gemeentebestuur te zorgen voor een meer dan waardig 'coronaproof' alternatief. 

Zo kan je nog steeds deze interactieve fiets -of wandelroute (15,5 km) volgen langs diverse plekjes in Bonheiden en Rijmenam, waar muzikale Belpop-geschiedenis werd geschreven. Deze route werd uitgestippeld i.s.m. dé vakmannen bij uitstek: de heren van Belpop Bonanza, zijnde Jan Delvaux (o.a. Radio 1) en Jimmy Dewit (aka DJ Bobby Ewing). Zij hebben zich helemaal ingewerkt in het muzikale erfgoed van Bonheiden-Rijmenam en gidsen je in woord en beeld doorheen allerlei lokale muzikale weetjes & anekdotes op dit parcours.

Alles wat je als deelnemer nodig hebt, is een fiets (of stevige stapschoenen), smartphone met internettoegang en dit routeplan met de 10 locaties waar je een Belpop-bordje met QR-code kan terugvinden. Scan deze code en je krijgt een straf verhaal in woord en beeld, dat verbonden is aan die concrete locatie. Verwacht je alvast aan kleurrijke muziekverhalen over bekende en minder gekende artiesten, die een connectie hebben met onze gemeente.Wist jij dat een Bonheidense ex-missionaris zelfs bands als Led Zeppelin en The Clash muzikaal beïnvloedde?


Of ken jij de link dus voormalig Café De Zwaan in Rijmenam en zangers John Terra en Christoff?Met deze fietstocht "Belpop Bonanza #2820" sla je meteen 2 vliegen in 1 klap: je combineert een gezonde fiets -of wandeltocht doorheen onze mooi, groene gemeente met lokale Belpop-weetjes die je soms versteld doen staan!Het gratis routeplan (pfd) met alle stopplaatsen kan je hier downloaden. Een geprinte versie kan je eventueel afhalen aan de balie van 't Blikveld, gemeentehuis of bibliotheek.


In de kijker

7 musea midden in de natuur

Verder lezen 

3x pompoenpret

Verder lezen 

Herfstvakantie met kinderen: 11 tips en uitstapjes

Verder lezen 

Halloween: 6 griezelige activiteiten voor kinderen

Verder lezen 

Theater in het najaar: 8 onmisbare voorstellingen

Verder lezen 

Expo's in het najaar: 5 onmisbare tentoonstellingen

Verder lezen 

34 gezellige en kleinschalige bioscopen

Verder lezen 

8 knisperende herfstwandelingen

Verder lezen 

Heerlijke herfst: 9 leuke activiteiten met kinderen

Verder lezen 

10x dierplezier met kinderen

Verder lezen 

5 musea voor kleine dierenvrienden

Verder lezen 

7 expo's om je kinderen mee naartoe te nemen

Verder lezen 

7x cultuur in de natuur

Verder lezen 

5x op tocht zonder te wandelen of te fietsen

Verder lezen 

Gent met kinderen: 9 tips voor een vree wijze citytrip

Verder lezen 

8 prachtige tuinen om in weg te dromen

Verder lezen 

De 7 leukste rommelmarkten van Vlaanderen

Verder lezen 

Opvallende architectuur die ook kinderen boeit

Verder lezen 

9x wonderlijke machines ontdekken met kinderen

Verder lezen 

6x toegankelijk wandelen in het groen

Verder lezen 

5 musea met een meeslepende audiogids

Verder lezen 

7x erfgoed ontdekken

Verder lezen