U bent hier:

Belgisch Museum voor Radiologie

Tentoonstelling Wetenschap

Een bezoek aan dit museum biedt een unieke kans om meer te weten te komen over de geschiedenis van de radiologie vanaf de begindagen tot de meest recente medische applicaties zoals de echografie.
De collectie van het museum bestaat uit objecten, posters, foto's, boeken,... die allemaal de geheimen van de radiologie onthullen. De opmerkelijke reconstructies van de oude onderzoekskabinetten van de radiologie fascineren zelfs de meeste terughoudende en kritische bezoekers.
Een bezoek biedt een unieke kans om meer te weten te komen over de geschiedenis van de radiologie vanaf de begindagen tot de meeste recente medische applicaties zoals de echografie en de tomografie. Daarnaast zie je een variëteit van niet-medische radiologische toepassingen op het gebied van paleontologie, kunst, filatelie,...

Het museum is vrij toegankelijk tijdens de openingsuren van de dienst Medische Beeldvorming in het Militair Ziekenhuis.
Ook rondleidingen zijn mogelijk. Contacteer de curator en stichter van het museum: R. Van Tiggelen (radioloog), Tel : +32 2 2644097

Info

Links
Waar Belgisch Museum voor Radiologie
Bruynstraat 200
1120 Neder-Over-Heembeek

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
  • Maandag - vrijdag van9:00tot15:00
Veel activiteiten zijn geannuleerd of uitgesteld en concertzalen, theaters, sportclubs ... sluiten even de deuren. Check voor de zekerheid bij de organisator. Intussen blijft UiTinVlaanderen je inspireren met met online concerten, voorstellingen en films.
Prijs gratis
Contact info@radiology-museum.be
+32 2 2644097
Trefwoorden Bevestigd2020
Beleef Brussel

Beleef Brussel!

Op UiTinBrussel.be vind je 1001 gebruiksklare tips.

Ontdek ze hier