U bent hier:

België begrijpen: permanente tentoonstelling van het BELvue museum!

+1 punt

Tentoonstelling Meerdere kunstvormen

Elf jaVolledig vernieuwd in 2016 presenteert het BELvue museum een thematisch parcours over België en zijn geschiedenis. De moderne en interactieve opstelling biedt de bezoeker de sleutels om een beter inzicht te verwerven in België en onze samenleving.
In de zalen komen zeven hedendaagse thema’s aan bod: democratie, welvaart, solidariteit, pluralisme, migratie, taal en Europa. Elk thema wordt eerst vanuit een hedendaagse invalshoek belicht en vervolgens uitgewerkt en toegelicht doorheen de geschiedenis. Hoe zijn België en de Belgen gekomen tot waar ze vandaag staan?

De galerijen met meer dan 200 voorwerpen vullen dit overzicht aan. De chronologisch opgestelde objecten van de negentiende eeuw tot vandaag vormen als het ware het ‘materiële geheugen’ van België. De bezoeker vindt er bijvoorbeeld een lithografie van Magritte, kristallen vazen van Val Saint-Lambert, een carnavalskostuum van Binche, de eerste 4 cilinder-motorfiets... Een eclectisch overzicht van alledaagse gebruiksvoorwerpen, kunstwerken en design, wetenschappelijke uitvindingen, voorwerpen die herinneren aan de rijkdom van onze volkscultuur en nog veel meer…

Met zijn sterke scenografie, kunstzinnige opstellingen en verrassende objectengalerij presenteert het museum historische inhoud op een eigentijdse wijze. Gevestigd in een prachtig gebouw van de 18de eeuw naast het Koninklijk Paleis, dompelt het BELvue u onder in België en al zijn fascinerende facetten.
De Belgische cultuur in de brede zin van het woord!

Info

Links
Waar BELvue museum
Paleizenplein 7
1000 Brussel

Hoe geraak ik hier?

Wanneer

tot

Open op:

  • Maandag - vrijdag van 9:30 tot 17:00
  • Zaterdag - zondag van 10:00 tot 18:00
Veel activiteiten zijn geannuleerd of uitgesteld en musea, concertzalen, theaters, sportclubs ... sluiten even de deuren. Check voor de zekerheid bij de organisator. Intussen blijft UiTinVlaanderen je inspireren met met online concerten, voorstellingen en films.
Prijs
Basistarief: 7,00 €; Jongeren: 5,00 €; Senioren: 6,00 €; Groepen: 6,00 €; Werkzoekenden: 5,00 €; Kinderen: 0,00 €

€ 7,0

Kansentarief voor Paspartoe Brussel: € 2,0

Reservaties
  • Bel naar +32 2 500 45 54
UiTPAS Spaar hier een UiTPAS-punt
Organisatie BELvue museum
Contact info@belvue.be
Trefwoorden ook voor kinderen, museumpas, museumpassmusees, OpnieuwOpen

Heb je al een museumpas?

Met een museumpas bezoek je deze expo gratis of met een fikse korting.

Ontdek 'm hier

UiTmetVlieg.be

Ontdek wat de Bende Van Vlieg hiervan vindt of geef zelf je mening over België begrijpen: permanente tentoonstelling van het BELvue museum! op UiTmetVlieg.be

UiTPAS

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Haal nu je UiTPAS