U bent hier:

Belgian Chocolate Village

In Belgian Chocolate Village, gelegen in de art-deco fabriek Victoria, vindt u een interactief chocoladeparcours, een tropische serre en ontmoet u een chocolatier.
Het scenografische parcours met audiogids in 7 talen toont elke fase van de productie van chocolade, de gebruikswijzen, de geschiedenis, de heilzame effecten, de economie en de diversiteit. het parcours prikkelt alle zintuigen van de bezoeker.

Een tropische indoorserre in het museum reproduceert de teelt- en ontwikkelomstandigheden van cacaobomen. We vinden er ook bananenbomen en verschillende specerijen.

In het moderne en goed uitgeruste chocoladeatelier dat deel uitmaakt van het museumparcours, kan men een ambachtelijke chocolatier aan het werk zien. U kunt hier ook, mits reservatie, demonstraties of workshops bijwonen.

Tijdens uw bezoek kunt u fantastische chocoladesculpturen van bekende Brusselse monumenten - de Basiliek, het Jubelpark en het Atomium - bewonderen. Een video legt uit hoe ze door beroemde meester-chocolatiers beeldhouwers werden gecreëerd.

Op de eerste verdieping kunt u uw bezoek met smaak afsluiten in de degustatie-salons en de chocoladebar.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Chocolate Village Koekelberg
Neckstraat 20
1081 Koekelberg (Brussel)

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
  • Dinsdag - vrijdag van9:00tot18:00
  • Zaterdag - zondag van10:00tot18:00
Prijs
Basistarief: 8,00 €; Senioren: 7,00 €; kind <18 jaar: 5,00 €; Familie (2 volwassenen + 2 kinderen): 20,00 €; Groepen volwassenen vanaf 20 personen: 6,00 €; Schoolgroepen: 4,00 €
€ 8,0
Organisatie Régie Koekelberg
Contact info@belgianchocolatevillage.be
02 420.70.76
Links
Trefwoorden ook voor kinderen
UiTmetVlieg.be

Ontdek wat de Bende Van Vlieg hiervan vindt of geef zelf je mening over Belgian Chocolate Village op UiTmetVlieg.be