U bent hier:

Beleef de IJzerdijk op autovrije zondag!

+1 punt

Deze keer verwennen we de zachte weggebruiker langs de 7 kilometer lange IJzerdijk, van de Hoge Brug via de IJzerboomgaard tot de Knokkebrug. Via een zelf samen te stellen beleefprogramma ontdek je hoe, wie en wat er woont, werkt, bloeit, groeit, zwemt, vaart of plezier maakt langs dat blauwgroene stukje Diksmuide! Bekijk de IJzerdijk voortaan met andere ogen!
Picknick mee vooraf
Neem een voorsprong en start je verkenning met een sfeervolle picknick op het nieuwe provinciedomein de IJzerboomgaard (tussen 11.30 uur en 13u). Je kan die zelf meebrengen of een heerlijke hoevepicknick bestellen. We zetten de picknickbanken voor je klaar bij de hoeve. Reserveer je plaatsje via deze link: http://w-vl.adpro.be/inschrijving.php?o=pa_res&i=320171220.

Op het programma langs de IJzerdijk
Baan je een weg tussen allerlei leuke en interessante anker-, info- en pleisterplaatsen langs de IJzerdijk en op de IJzer met de fiets, de trapauto, de huifkar, de kajak of in speelse waterballen. Bewonder de hobby’s waterpolo, eskimoteren, vissers, imkers, kunst en open tuinen. Ontdek alles over natuur- en waterbeheer en het landbouwleven.
We voorzien ook mobiele randanimatie, een duurzame zoektocht, muziek, infostands en vertellers over verleden, heden en toekomst… Laat je tussendoor ook verleiden tot een begeleide kortwandeling aan de Villa Mariette of rond het Knockefort en een oversteek met een voetveer.

Proef van het provinciedomein De IJzerboomgaard
Het nieuwe provinciedomein De IJzerboomgaard opent ook die dag de deuren. Maak dus zeker onderweg kennis met deze waterrijke recreatiezone in de schaduw van de IJzertoren.
Een infomarkt en infowandelingen tonen je er de werking en toekomst van de IJzerboomgaard, het Regionaal Landschap Westhoek, De Groene Kans,…
Of hoe je er straks kunt komen spelen, avonturieren, bivakken, ravotten of iets opsteken over de natuur dicht bij huis of hoeve, de boomgaard, planten, plukvruchten en streeklekkers…

Praktische Info
Wens je jouw keuzes voor een enig namiddagprogramma vooraf maken?
Een gedetailleerde programmafolder is vanaf 8 september beschikbaar bij Toerisme Diksmuide of op www.bezoekdiksmuide.be

Instappunten :
• Infostand parking IJzertoren, IJzerdijk 49 Diksmuide
• Infostand Knokkebrug, IJzerdijk 1 Diksmuide
Inschrijven : voor enkele activiteiten en de hoevepicknick zijn de plaatsen beperkt, info inschrijven via www.bezoekdiksmuide.be
Wie toch met de auto komt: parking Go! Campus Kaaskerke: Kaaskerkestraat 22, 8600 Diksmuide

Organisatie: Stad Diksmuide i.s.m. het Regionaal Landschap Westhoek, Provincie West-Vlaanderen, de Groene kans veel betrokken instanties en bewoners die het goed voorhebben met de IJzer of de IJzerdijk, en uiteraard de IJzerdijkers zelf.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar IJzerdijk hoge brug tot knokkebrug
IJzerdijk
8600 Diksmuide

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: zondag 16 september 2018
Prijs
Basistarief: 0,00 €

gratis

Reservaties
UiTPAS Spaar hier een UiTPAS-punt
Organisatie Stad Diksmuide
Trefwoorden UiTinMijnRegio

UiTPAS

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Haal nu je UiTPAS