U bent hier:

BÉJART BALLET LAUSANNE

Béjart Ballet Lausanne komt terug van 4 t.e.m 7 februari 2021 naar het Koninklijk Circus in Brussel
BOLERO
Choreografie van MauriceBéjart
Première op 10 januari 1961
Koninklijke Muntschouwburg Brussel

TOUS LES HOMMES PRESQUE TOUJOURS S'IMAGINENT
Choreografie van Gil Roman
Première op 5 april 2019 in de opera van Lausanne

Na de triomf in het Paleis voor Schone Kunsten in Charleroi metDIXIT, kondigtBéjartBallet Lausanne zijn terugkeer aan naar het Koninklijk Circus in Brussel van 4 tot 7 februari 2021 metBoléro(meesterwerk van MauriceBéjart) enTousleshommespresquetoujourss'imaginent(nieuwe creatie van Gil Romanen wordtvoor het eerst in België voorgesteld).

John Zorn is een van devoornaamstecomponistenin hethedendaagse Amerikaanse muzieklandschap. De dichtheid en veelzijdigheid van zijn uitzonderlijke werk, zijn durf en artistieke vrijheid blijven de artistiek directeur van hetBéjartBallet Lausanne aanspreken en fascineren.In het licht vanhet aanzienlijkeoeuvreaan meervoudige composities,duiktGil Roman in het universum dat deze briljante multi-instrumentalist tussen 1990 en 2017verkende.

Bolerowordt al meer dan een halve eeuwwereldwijdlof toegezwaaid en is ongetwijfeld de bekendste en meest geliefde choreografie van MauriceBéjart. Het is een absolute must,eentijdloosenmultigenerationeelmeesterwerk… Sinds de première in 1961 in Brussel hebben grote solisten de choreografie gebracht die MauriceBéjartvoor DuskaSifnioshaduitgewerkt, maar waarop Jorge Donn voor altijd zijn stempel heeft gedrukt. Vandaag delenElisabetRos en JulienFavreauafwisselend de hoofdrol.Bolerowerd in september 2004 twee weken lang voor een uitverkocht publiek gebracht om het 50-jarigebestaan vanhet dansgezelschapte vieren. Nu keert het werk van 4 tot 7 februari 2021 terug naar het Koninklijk Circus voor een voorstelling zo dicht mogelijk bij het publiek.

Donderdag4 februari2021 – 20u
Vrijdag5 februari2021 – 20u
Zaterdag6 februari2021 – 20u
Zondag7 februari2021 – 14u30

Tickets gaan in verkoop vanaf 10 maart om 10u viawww.ticketmaster.be,www.fnactickets.been in alle Fnac verkooppunten.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Links
Waar Koninklijk Circus - Cirque Royal
Onderrichtsstr. 81
1000 Brussel

Hoe geraak ik hier?

Sommige activiteiten gaan mogelijk niet door omwille van corona-maatregelen. Kijk even op de site van de organisator.
Wanneer
  • tot
  • tot
  • tot
  • tot
Organisatie Gracia Live
Bruzz

De beste uittips voor Brussel vind je bij BRUZZ. Ga naar BRUZZ.be, luister via 98.8, kijk naar BRUZZ op TV of neem het gratis uitmagazine mee.