U bent hier:

Begijnhof gezien 'door andere ogen'

Het Begijnhof van Sint-Truiden werd in 1258, gesticht op gronden van de Sint-Trudoabdij. Het begijnhof in Sint-Truiden is één van de dertien begijnhofsites in Vlaanderen die beschermd zijn als UNESCO werelderfgoed. Tijdens de gidsbeurten wordt de geschiedenis van de site gelinkt aan de figuur van de heilige Trudo.
Het Begijnhof Buurtcomité brengt met de inclusieve tentoonstelling ‘Door andere ogen’ het mirakel van de Heilige Trudo, waarbij hij een blinde vrouw genas, in een ander perspectief. Via dit project kunnen de bezoekers de begijnhofkerk met al hun zintuigen ontdekken waarbij blinden en slechtzienden centraal staan. Zij kunnen er aan de hand van aangepaste rondleidingen voor het eerst kennismaken met het interieur van de kerk en de muurschilderingen.

In de Begijnhofkerk leren kinderen op een speelse manier wat monumentenwachters nu precies doen. Door middel van activiteiten op kindermaat leren ze de kerk kennen. Ze leggen mee leien op het dak of nemen deel aan een afdaling in de kerk! Wanneer ze alle opdrachten tot een goed einde brengen, worden ze zelfs een ‘Monumentenwachter voor één dag’.

Voor het overige kunnen kinderen in de namiddag deelnemen aan tal van andere activiteiten zoals fotozoektochten, volksspelen, het maken van wrijfsels, enz.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Begijnhofkerk
Begijnhof
3800 Sint-Truiden

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
tot
Organisatie stad Sint-Truiden
Contact info.toerisme@sint-truiden.be
011701818
Trefwoorden owner-omd-2019, Religieus erfgoed, Brochure gratis, Open Monumentendag 2019, beschermd monument, omd-2019-official