U bent hier:

BEETHOVEN 2020 - JAN CAEYERS - VENSTER OP DE WERELD Beethoven - een biografie

+1 punt

Jan Caeyers is dirigent en musicoloog. Hij studeerde, werkte en woonde vele jaren in Wenen en specialiseerde zich in de achttiende- en vroegnegentiende-eeuwse muziek. Met de door hem opgerichte Beethoven Academie trad hij op in de belangrijkste concertzalen van Europa.
Daarnaast is Jan Caeyers gastdirigent bij diverse orkesten en operahuizen. Hij doceert aan de universiteit van Leuven en wordt beschouwd als één van de grootste Beethovenspecialisten in Europa. Naar aanleiding van zijn immens populair boek Beethoven, een biografie reist Caeyers de wereld rond om lezingen te geven over Beethoven. Het boek is het resultaat van 20 jaar research en
5 jaar redactiewerk. Ludwig van Beethoven wordt beschouwd als één van de grootste componisten aller tijden en hij is tot op de dag van vandaag nog altijd één van de populairste. Jan Caeyers portretteert Beethoven als geniaal componist, maar gaat ook in op zijn uiterst gecompliceerde en getourmenteerde
persoonlijkheid. De feiten uit het leven van Beethoven - zijn sombere jeugd, zijn sterk wisselende stemmingen, zijn verlangens, zijn relaties en conflicten met familie en vrienden, zijn verhouding met de ‘onsterfelijke geliefde’, het drama van zijn doofheid - worden verbonden met zijn werk.
Jan Caeyers geeft je in een razend interessante lezing inzicht in de complexe figuur Beethoven. 2020 staat in het teken van Ludwig van Beethoven. Naar aanleiding van zijn 250ste geboortedag presenteert CC Maasmechelen een divers programma, dat een ode is aan de genialiteit van de componist.
www.leconcertolympique.eu

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar CC MAASMECHELEN
Koninginnelaan 42
3630 Maasmechelen

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: woensdag 18 maart 2020
Sommige activiteiten gaan mogelijk niet door omwille van corona-maatregelen. Kijk even op de site van de organisator.
Prijs
Basistarief: 9,00 €

€ 9,0

Kansentarief voor UiTPAS Maasmechelen: € 1,8

UiTPAS Spaar hier een UiTPAS-punt
Organisatie CC Maasmechelen
Links

UiTPAS

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Haal nu je UiTPAS