BEEST ZOEKT BOS wandel-zoek-doe-tocht
15 sep 2022 - 30 nov 2022
Afgelopen

BEEST ZOEKT BOS wandel-zoek-doe-tocht

WestrodeJan Hammeneckerstraat 44, 1861 Meise
Begeleide uitstap of rondleiding
Geschikt voor 1 tot 99 jaar

Info

De bosdieren van Westrode nemen je vanaf 15 september mee op een bijzondere ontdekkingsreis: ze zijn op zoek naar een historisch woud dat zich ooit uitstrekte over heel Westrode. Vandaag blijft er van dat bos nog maar een klein stukje over: de Varkensputten. De beesten willen dat er weer meer bos komt in Westrode. Zoek met hen mee naar waar dat nieuwe bos misschien komen zal...

Tijdens de wandeltocht krijg je een hoop actuele en historische woudweetjes, en wordt de natuurkennis van jong en oud getest in een heuse bosquiz. Er zijn ook doe-opdrachten. Ideaal voor gezinnen of groepen met kinderen... maar eigenlijk een leuke activiteit voor iedereen! Bovendien krijg je langs de wandelroute te zien waar het Westgroenewoud-natuurgebied zou komen. Dat is een project waar Natuurpunt haar schouders heeft onder gezet, en waar je op onze website veel meer over leest HIER.

BEEST ZOEKT BOS  > PRAKTISCHE INFO < 

Wat heb je nodig voor je op stap gaat?

  • Er zijn drie documenten die je nodig hebt. Je vindt ze op deze webpagina, bij 'Downloads' rechts op het scherm.  
  • De WANDELKAART: zo weet je waar je heen moet. Het parcours start aan de basisschool Klim Op in Westrode (Jan Hammeneckerstraat 44, Westrode, Meise). Op de kaart staan cijfers. Die komen overeen met de plaatsen waar je de vragen van de Bosquiz moet oplossen. Er staan ook enkele bosweetjes op: die staan aangeduid met een letter.
  • De BOSQUIZ: kom meer te weten over het bos en zijn bewoners. Met vragen voor jong én oud. Er is ook een rebus die je moet oplossen. De juiste antwoorden van de quiz vind je eveneens in dit document. 
  • De DOE OPDRACHTEN KIDS: Dit document is voor de jonge speurders. Het bevat een Boomsafari, een Bosbingo en een knutselopdracht. Je kan eventueel een exemplaar per kind voorzien. 

Je kan de documenten printen voor je op stap gaat, maar ze zijn ook in papieren versie beschikbaar in een kastje aan de startplaats van de wandeling naast de schoolingang. We proberen regelmatig de voorraad aan te vullen.  

Je kunt de documenten natuurlijk ook altijd downloaden op je smartphone of tablet en zo digitaal gewapend op stap gaan... maar voor de doe-opdrachten voor kids lijkt papier toch aangeraden. Bij de startplaats en op enkele plekken onderweg vind je nog de QR-code van Beest zoekt bos. Je kan op die manier ook onderweg nog de link naar deze website activeren. 

Veel plezier!

Wanneer?

tot en met
Afgelopen

Geschikt voor

Georganiseerd door