U bent hier:

Beeldig Lommel 2018

Internationaal Levende Beeldenfestival
International Living Statues Festival
11th edition
Hashtag #BeeldigLommel
PRAKTISCH

Op zaterdag 16 en zondag 17 juni 2018 wordt Lommel omgetoverd tot de meest beeldige plek van België. Voor de 11de keer op rij vormt het stadscentrum het decor van het succesvolle Internationaal Levende Beeldenfestival.

Geniet van klassieke 'stilstaande' beelden, bijzondere interactieve beeldenacts, knotsgekke straatartiesten, verbazingwekkende steltenlopers, fantasievolle kinderbeelden, mobiele en muzikale randanimatie. De organisatie bereidt momenteel een topeditie voor!

PROGRAMMAFLYER

Een handige programmaflyer met overzicht van alle acts is gratis mee te nemen aan de verschillende invalswegen van het festivalparcours, op de evenementenparking, bij Cultuurcentrum De Adelberg en Toerisme Lommel.

BELEVING

Veel artiesten nodigen uit om even stil te staan bij hun act. Op deze manier geniet je van een optimale beleving van hun performance. Geef kinderen en rolstoelgebruikers steeds de mogelijkheid om dichter bij de beelden te komen.

KIWANIS KINDERPARK

Dankzij de ondersteuning van Kiwanis Club Lommel Quercus wordt het Burgemeesterspark van Lommel omgetoverd tot een uniek levende beeldenpark, exclusief ingekleurd door kinderen.

AANGENAME WANDELROUTE

Voor de veiligheid en het comfort van alle bezoekers is een vaste wandelroute voorzien in één richting langsheen alle acts. Onderweg kom je tal van verrassingen tegen. Volg het aangeduide festivalparcours, dat je via de verschillende invalswegen bereikt.

HORECA & HANDELAARS

Het is gezellig vertoeven bij de vele horecazaken en hun terrassen in het centrum van Lommel. Sommige horecazaken verrassen je zelfs met een beeldig menu. Verschillende winkels zijn tevens op zondag geopend.

PARKING & SHUTTLE

Tussen 13.00 en 21.00 uur rijden shuttlebussen van de evenementenparking naar het festivalparcours. De parking is voorzien aan het Kristalpark. Volg de bewegwijzering aan de N71. De shuttle zet je af aan een halte in de Don Boscostraat, meteen aan het festivalparcours.

TREIN & SHUTTLE

Op beide festivaldagen rijdt het toeristische treintje tussen Station Lommel en het festival. Vertrekuren station: 12.20–13.20–14.20 uur. Vertrekuren halte Don Boscostraat: 17.00–18.00–19.00 uur. Max. capaciteit per rit: 45 personen.

TEUTENMARKT

Op zondag zorgt een gezellige teutenmarkt voor een warme zondag met tal van antiek- en brocanteriestandjes.

FIETSEN

Fietsen zijn niet toegelaten op het festivalparcours. Dit is erg onpraktisch, zowel voor jezelf als de medebezoekers. Er zijn 4 ruime fietsenparkings voorzien aan het festivalparcours.

TOEGANKELIJKHEID

Parking Mudakkers, vlak aan het festivalparcours, is uitsluitend gereserveerd voor mensen met een beperking. Check ook de website voor meer informatie over de begeleide festivalrondgang voor mensen met een beperking (zaterdag) en over de rondleidingen met audiodescriptie voor blinden en slechtzienden
(beide festivaldagen)!

MEER WETEN?

Je kan met al je vragen terrecht op het festivalsecretariaat, gelegen in CC De Adelberg.
Adelbergpark 1
3920 LOMMEL

www.beeldiglommel.be
twitter.com/BeeldigLommel
beeldiglommel@lommel.be
(+32) (0) 11 55 35 11
(+32) (0) 11 39 9 6 99 (vanaf 1 juni 2018)

Beeldig Lommel is een organisatie van Stad Lommel, vertegenwoordigd door Cultuurcentrum De Adelberg, Toerisme Lommel en de Evenementendienst. Het festival wordt mede mogelijk gemaakt door de inzet van vele vrijwilligers, de medewerkers van de dienst stadswerken en de hulp- en veiligheidsdiensten van Lommel.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Stadscentrum
Dorp z/n
3920 Lommel

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 16 juni 2018 tot 17 juni 2018
Prijs
Basistarief: 0,00 €
gratis
Organisatie Stad Lommel
Contact beeldiglommel@lommel.be
011553511, 011399699
Links
Trefwoorden ook voor kinderen
UiTmetVlieg.be

Ontdek wat de Bende Van Vlieg hiervan vindt of geef zelf je mening over Beeldig Lommel 2018 op UiTmetVlieg.be