U bent hier:

Beeldentuin

Tentoonstelling Beeldhouwkunst

In het hart van een prachtige botanische tuin van 3 hectaren, ingericht in een openbaar park, waar ook de "Tuin van Geneeskrachtige Planten" deel van uitmaakt, beschikt de UCL-Brussel sinds 1988 over een permanente collectie van hedendaagse beelden die met de jaren aangroeit. Vrije toegang!
In het hart van een prachtige botanische tuin van 3 hectaren, ingericht in een openbaar park, waar ook de "Tuin van Geneeskrachtige Planten" deel van uitmaakt, beschikt de UCL-Brussel sinds 1988 over een permanente collectie van hedendaagse beelden die met de jaren aangroeit. Zij zijn van de hand van Philippe Jacques, André Eijberg, Gérard Dederen, Bo Allison, Lambert Rocour, Pierre Culot, Tristan Cassamajor, Anne Jones, Dodeigne en Michel Smolders. De leiddraad van deze verzameling is de idee om de wandelaar buiten de smalle grenzen van het zichtbare en het bekende te leiden. Het geheel is zo goed ingeplant in de tuin dat men het gevoel heeft dat het beeldenpark tien maal groter is. Bijna alle oriëntaties en alle bouwmaterialen (brons, ijzer, graniet, hout, baksteen) komen in de verschillende beelden voor. En zoals het hoort, werd de tegenstelling tussen abstractie en figuratieve voorstelling naar de achtergrond geschoven: de beelden verschuiven van het ene uiterste naar het andere en delen samen één enkele kwaliteit: ze zijn begeesterd.

Geleide bezoeken mogelijk na aanvraag.

Info

Links
Waar UCL (Université Catholique de Louvain) Brussel
Avenue Emmanuel Mounier zn.
1200 Sint-Lambrechts-Woluwe

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
  • Maandag - zondag van0:00tot0:00
Veel activiteiten zijn geannuleerd of uitgesteld en concertzalen, theaters, sportclubs ... sluiten even de deuren. Check voor de zekerheid bij de organisator. Intussen blijft UiTinVlaanderen je inspireren met met online concerten, voorstellingen en films.
Prijs gratis
Reservaties
Contact +32 2 7649699
Trefwoorden Vlam, Bevestigd2020, bevestigd2021
Bruzz

De beste uittips voor Brussel vind je bij BRUZZ. Ga naar BRUZZ.be, luister via 98.8, kijk naar BRUZZ op TV of neem het gratis uitmagazine mee.